Τρίτη 23 Ιουλίου 2024  19:04:41

Νίκος Δένδιας: Ποντίκι που βρυχάται η Βόρεια Μακεδονία, τίποτα περισσότερο. Η «κακιά η ώρα» θα έλθει, εάν έλθει, από την Τουρκία. Κύριο

Παρά την διπλωματική «γραμμή» των «ήρεμων νερών» με την Τουρκία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας δεν έκρυψε την αγωνία του για την μακροπροθεσμη στάση της γείτονος.

«Δεν σας το έχω κρύψει. Άλλωστε οι περισσότεροι από εσάς με ξέρετε πάρα πολλά χρόνια και ξέρετε ότι λέω αυτά που αισθάνομαι μέσα σε αυτή την αίθουσα», είπε στους βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας αναφερθείς στην διαρκή ανάγκη ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, ως Ελλάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι υπόλοιπες δυτικές χώρες ή οι περισσότερες από αυτές.
«Εμείς, δυστυχώς, λέω πάντα, μην έρθει η κακιά η ώρα, αλλά μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα. Και βεβαίως η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από την Βόρεια Μακεδονία, το ποντίκι που βρυχάται τις τελευταίες ημέρες. Θα προέλθει από μία χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό, με τετραπλάσιο Α.Ε.Π. που σημαίνει ότι αν εμείς δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να είμαστε σε εκπληκτικά καλό επίπεδο, δεν θα τα καταφέρουμε, και έχουμε όλοι μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

2.«Ποντίκι που βρυχάται», χαρακτήρισε τη Βόρεια Μακεδονία ο Νίκος Δένδιας στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της γειτονικής χώρας, ωστόσο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ανέφερε πως κίνδυνος μπορεί να προέλθει μόνο από μεγαλύτερη χώρα, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς την Τουρκία.

«Η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από την Βόρεια Μακεδονία»

«Εμείς, δυστυχώς, λέω πάντα, μην έρθει η κακιά η ώρα, αλλά μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα. Και βεβαίως η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από την Βόρεια Μακεδονία, το ποντίκι που βρυχάται τις τελευταίες ημέρες. Θα προέλθει από μία χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό, με τετραπλάσιο Α.Ε.Π. που σημαίνει ότι αν εμείς δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να είμαστε σε εκπληκτικά καλό επίπεδο, δεν θα τα καταφέρουμε, και έχουμε όλοι μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτό», είπε κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Ο ίδιος που και παλαιότερα έχει σημάνει το καμπανάκι σε ότι αφορά τους γείτονες εξ ανατολής υπογράμμισε ότι η Τουρκία πάντα αποτελεί πηγή κινδύνου. «Δεν σας το έχω κρύψει. Άλλωστε οι περισσότεροι από εσάς με ξέρετε πάρα πολλά χρόνια και ξέρετε ότι λέω αυτά που αισθάνομαι μέσα σε αυτή την αίθουσα», είπε στους βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και ταυτόχρονα έκανε ειδική μνεία στην ανάγκη ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων. «Ως Ελλάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι υπόλοιπες δυτικές χώρες ή οι περισσότερες από αυτές», είπε και συμπλήρωσε: «Αντιμετωπίζουμε μια χώρα με τετραπλάσιο ακαθάριστο εθνικό προϊόν. Εάν δεν δουλέψουμε με πολύ μεγάλη επιμέλεια, δεν θα τα καταφέρουμε. Και πρέπει να ξεκινήσουμε σήμερα. Και είμαστε πολλά χρόνια καθυστερημένοι».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline