Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024  12:54:57

Η Λιβανέζα Αμάλ Κλούνεϊ (1978): Σύμβουλος, πίσω από τα εντάλματα του ΔΠΔ, για σύλληψη Νετανιάχου και Χαμάς. Οι αντιδράσεις που προκάλεσε με τις ακραίες εισηγήσεις της. Κύριο

Αντίδραση Μπάιντεν για το ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου - «Δεν διαπράττεται γενοκτονία».

Ο κομβικός ρόλος της Αμάλ Κλούνεϊ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Χαμάς.

Η δικηγόρος Αμάλ Κλούνεϊ συμμετείχε στην ομάδα των ειδικών τους οποίους συμβουλεύθηκε ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, του υπουργού Αμυνας Γιόαβ Γκάλαντ και τριών μελών της ηγεσίας της Χαμάς, του Γιαχία Σινουάρ, του Μοχάμεντ Ντέιφ και του Ισμαΐλ Χανίγιε

Με ανάρτηση στην ιστοσελίδα Clooney foundation for justice, την οποία έχει δημιουργήσει με τον σύζυγό της Τζορτζ Κλούνεϊ, η δικηγόρος και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξηγεί ότι ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ήρθε σε επαφή μαζί της «εδώ και περισσότερους από τέσσερις μήνες» για να της ζητήσει να ενταχθεί στην ομάδα των ειδικών του διεθνούς δικαίου που ήταν επιφορτισμένη με την «εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» που έχουν τυχόν τελεστεί στο Ισραήλ και στην Λωρίδα της Γάζας. «Τα νομικά μας πορίσματα ήταν ομόφωνα», είπε.

Ομοφωνία

«Καταλήξαμε ομοφώνως ότι υπάρχουν εύλογοι λόγοι για να σκεφτούμε ότι οι ηγέτες της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, Ισμαΐλ Χανίγε και Μοχάμεντ Ντέιφ έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, κυρίως αρπαγή ομήρων, δολοφονίες και σεξουαλικά εγκλήματα. Καταλήξαμε ομοφώνως ότι υπάρχουν εύλογοι λόγοι για να σκεφτούμε ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Αμυνας Γιόαβ Γκάλαντ έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, κυρίως με την χρησιμοποίηση του λιμού ως όπλου, με δολοφονίες, καταδίωξη και εξόντωση», έγραψε η Αμάλ Κλούνεϊ επαναλαμβάνοντας την διατύπωση του αιτήματος του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Καν.

Η λιβανοβρετανίδα δικηγόρος δηλώνει ότι υποστηρίζει αυτό το «ιστορικό βήμα» με στόχο «την απόδοση δικαιοσύνης για τα θύματα των ωμοτήτων στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline