Τρίτη 23 Ιουλίου 2024  18:49:50

Προεκλογικό ταξίδι της Μελόνι στην Αλβανία για τα στρατόπεδα των μεταναστών της

 

Ο Εντι Ράμα δεν δέχεται πίσω τους δικούς του εγκληματίες από την Ελλάδα.

Επίσκεψη της Ιταλίδας πρωθυπουργού και ξενάγηση από τον Εντι Ράμα στις εγκαταστάσεις που χρηματοδοτεί και στελεχώνει η Ρώμη

Μονομέρειες και ανθελληνικές συμπεριφορές του μισέλληνα Πρωθυπουργού, γνωστού φιλότουρκου και αλαζονικού μουσουλμάνου. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο Αλβανός ομόλογός της Εντι Ράμα επισκέφθηκαν χθες το υπό κατασκευήν κέντρο επεξεργασίας αιτήσεων ασύλου στην παράκτια πόλη Σενγκίν στην Αλβανία. Η Μελόνι ευχαρίστησε τον Ράμα για τη συνεργασία και αρνήθηκε ότι το ταξίδι της αποτελεί μία ακόμη προεκλογική στάση ενόψει των ευρωεκλογών.

ΤΙΡΑΝΑ. Την περιοχή του Σενγκίν στα παράλια της Αδριατικής στη βόρεια Αλβανία επισκέφθηκε χθες η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι μαζί με τον Αλβανό ομόλογό της Εντι Ράμα, την κυβέρνηση του οποίου ευχαρίστησε για τη φιλοξενία των κέντρων κράτησης αιτούντων άσυλο σε αλβανικό έδαφος.

Η Μελόνι αρνήθηκε ότι το μονοήμερο ταξίδι της αποτελούσε μία ακόμη προεκλογική στάση ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής και μια προσπάθεια να παρουσιάσει σκληρή μεταναστευτική γραμμή. Η πρωθυπουργός απάντησε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι δουλειά της είναι να κυβερνά και να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις.

Μελόνι – Λεπέν: Η σχέση που θα καθορίσει το μέλλον της ευρωπαϊκής πολιτικής

Τον Νοέμβριο, η Μελόνι και ο Ράμα είχαν υπογράψει συμφωνία πενταετούς διάρκειας για τη φιλοξενία στην Αλβανία μεταναστών, που θα διασώζονται από διεθνή χωρικά ύδατα, και θα φιλοξενούνται εκεί μέχρις ότου οι ιταλικές αρχές διαχειρισθούν τα αιτήματα ασύλου τους. Η συνολική χωρητικότητα των εγκαταστάσεων κράτησης είναι της τάξης των 36.000 ανθρώπων, που θα στεγάζονται σε τουλάχιστον δύο στρατόπεδα στην περιοχή του Σενγκίν.
«Οι Ιταλοί είναι ευγνώμονες στην κυβέρνηση των Τιράνων και στον αλβανικό λαό για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία φιλίας και αλληλοβοήθειας», είπε η Μελόνι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι το αμφιλεγόμενο σχέδιο της κυβέρνησής της αποτελεί κεντρικό άξονα της νέας αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής της Ιταλίας, που αποσκοπεί στο να αποθαρρύνει επίδοξους μετανάστες από τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου. Ανθρωπιστικές οργανώσεις και η ιταλική αντιπολίτευση έχουν προειδοποιήσει ότι τα κυβερνητικά σχέδια παραβιάζουν τη διεθνή νομοθεσία και βασανίζουν αναίτια τους πρόσφυγες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline