Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024  15:19:53

Τι κρίμα... Δώδεκα υγειονομικοί της Περιφέρειας Αττικής -- αρμόδιοι για ελέγχους καθαριότητας-τιμών-εργασίας κλπ. και οι δώδεκα τα έπιαναν.... Μέλη της μεγάλης συμμορίας εκβιαστών από αστυνομικούς-υπαλλήλους ΥΠΠΟ και Δήμου Αθηναίων. Κύριο

Οργισμένη αντίδραση και από τον Νίκο Χαρδαλιάς με σαρωτικές αλλαγές στις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Αναγκαστικά αλλά δυσάρεστα, σε σαρωτικές αλλαγές και μετακινήσεις στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής προχωρά άμεσα ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και τη σύλληψη συνολικά 12 υπαλλήλων, Εποπτών Δημόσιας Υγείας, για ανάμιξή τους στο κύκλωμα εκβιαστών.

Με την κοινοποίηση της έρευνας των διωκτικών αρχών και οι 12 εμπλεκόμενοι με υπογραφή Ν. Χαρδαλιά, τέθηκαν άμεσα σε αργία.
Εννέα εξ αυτών, εργάζονταν στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα και οι τρεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα.

«Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια, που αμαυρώνει το κύρος της Περιφέρειας και προσβάλλει τους πολίτες» ήταν το μήνυμα Χαρδαλιά, ο οποίος -σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια- επιβλέπει προσωπικά όλες τις αλλαγές που προωθούνται στην υπηρεσία υγειονομικού ελέγχου.

Η ίδια πηγή ενημέρωσης σημειώνει ότι μετά την πρόσφατη «σκούπα» στη Διεύθυνση Μεταφορών, ο περιφερειάρχης στις θα ξεκαθαρίσει και τις ελεγκτικές υπηρεσίες.
Στόχος είναι η απόλυτη διαφάνεια, ενώ με τροποποίηση των εσωτερικών διαδικασιών δεν θα αφήνεται κανένα περιθώριο στην εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών.

Οι επικείμενες αλλαγές δρομολογούνται στους παρακάτω τρεις άξονες:

• Θεσπίζονται δικλείδες ασφαλείας στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να προλαμβάνονται φαινόμενα διαφθοράς.
• Ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας, η οποία αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση από Τμήμα που ήταν μέχρι σήμερα.
• Αλλάζει ο τρόπος συγκρότησης των συνεργείων δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου, καθώς οι εργαζόμενοι που τα συγκροτούν θα ορίζονται πλέον με κλήρωση, τα αποτελέσματα της οποίας θα τους ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline