Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024  15:57:12

Πληρώθηκαν, μέσω Σαράκη, από τους Αμερικανούς να καταθέσουν τα ψεύδη τους κατά της Novartis και των δέκα Ελλήνων πολιτικών.: Αντώνης Σαμαράς και Ανδρέας Λοβέρδος ζητούν να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των «προστατευόμενων» ψευδομαρτύρων. Κύριο

Πρόκειται για δύο πρόσωπα, με ανήθικο υπηρεσιακό χαρακτήρα, τα οποία υπήρξαν στελέχη της NOVARTIS, έμπιστα και ευνοημένα μάλιστα.

Επικρίνονται ότι σε συντονισμό με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να γίνουν σπουδαίοι κατήγοροι για σκάνδαλα της ηγεσίας της ελβετικής πολυεθνικής εταιρείας με τις τότε ελληνικές υπηρεσίες και Κυβερνήσεις, χωρίς σοβαρές αποδείξεις τελικά, με γελοίες μαρτυρίες αλλά τότε προς μεγάλη χαρά της δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ και των ανταγωνιστικών φαρμακοβιομηχανιών των ΗΠΑ.

Με την αίτησή του, ο κ. Σαμαράς ζήτησε τον αποχαρακτηρισμό των ανωτέρω μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας αυτών και την ανάσυρση της εναντίον τους εγκλήσεώς του για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπέβαλε στις 27-06-2024, ενώπιον του εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος, αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 79 ν. 5090/2024 και το άρθρο 218 παρ. 7 ΚΠΔ για την αποκάλυψη της ταυτότητας των «προστατευόμενων» μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ» στην υπόθεση NOVARTIS.

Με την αίτησή του, ο κ. Σαμαράς ζήτησε τον αποχαρακτηρισμό των ανωτέρω μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας αυτών και την ανάσυρση της εναντίον τους εγκλήσεώς του για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η αίτηση εκκρεμεί στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό.

Επιπλέον, σε συνέχεια της ανωτέρω αίτησης υποβλήθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα, μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους. Καθίσταται έτσι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τους ως «προστατευομένων» ήταν εκτός νόμου εξ' υπαρχής, όπως επισημαίνεται σε Δελτίο Τύπου από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Βελόπουλος: Ο Σαράκης πήρε αμοιβή 30 εκατ. ευρώ για την υπόθεση Novartis – Η δηκτική απάντηση του Θ. Πλεύρη

Ανέβηκαν οι τόνοι στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής κατά την διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, όταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστήριξε από το βήμα ότι ο πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης πήρε δικηγορική αμοιβή ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ από τις Η.Π.Α για την υπόθεση Novartis.

«Ο Σαράκης είναι, το έμαθα ότι προχθές ότι πήρε 30 εκατομμύρια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Βελόπουλος, με το λόγο να παίρνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, εξηγώντας ο ισχυρισμός του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης αποτελεί ουσιαστικά απόδειξη ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis, παρανόμως έλαβαν καθεστώς προστασίας στην Ελλάδα καθώς είχαν οικονομικό όφελος.
«Μετά από αυτή τη δημόσια δήλωση αρχηγού κόμματος εντός του Κοινοβουλίου η Δικαιοσύνη θα αξιολογήσει κατά πόσο προστατευόμενοι μάρτυρες που έχουν πάρει 30 εκατομμύρια ευρώ με τον δικηγόρο τους μπορούν να είναι σε αυτό το καθεστώς προστασίας», τόνισε από τα κοινοβουλευτικά έδρανα της Νέας Δημοκρατίας ο Θάνος Πλεύρης.

Στη αρχή της τοποθέτησής του πάντως, και πάλι σε υψηλούς τόνους, ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε αφήσει αιχμές και κατά πρώην στελεχών του, τα οποία ήταν εκτός εθνικής γραμμής: «Στην Ελληνική Λύση παίρνουμε το κεφάλι σε όποιον κινείται εκτός εθνικής γραμμής. Όταν έμαθα ότι βουλευτής μπαινόβγαινε σε πρεσβεία τον πέταξα έξω από το κόμμα πυξ λαξ». Συνεργάτες του λίγη ώρα αργότερα διευκρίνισαν ότι η ανάφορά του δεν αφορούσε τον Παύλο Σαράκη αλλά τον Αντώνη Μυλωνάκη.

Ιδιαίτερα δηκτικό ήταν και το σχόλιο του Υπουργού Δικαιοσύνης, με τον Γιώργο Φλωρίδη να καταγγέλλει πως αν και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «πουλάει διαρκώς διαφάνεια και ηθική», παραδέχτηκε πως «υπήρξε σίγουρα μια βαλίτσα η οποία περιείχε 30 εκατ. ευρώ και η οποία παραδόθηκε σε έναν μέχρι πριν 10 ημέρες βουλευτή του κόμματός του».

Παραδοχή Παύλου Σαράκη

«Τα χρήματα αυτά έχουν δηλωθεί στις ελληνικές αρχές φορολογούνται κανονικότατα», ήταν η απάντηση του Παύλου Σαράκη μέσα από την αίθουσα της Ολομέλειας, με τον ανεξάρτητο βουλευτή Επικρατείας να υπογραμμίζει ότι η αμοιβή που έλαβε για τις νομικές του υπηρεσίες « είναι εκείνη και αντιστοιχεί στο ύψος της αποζημίωσης που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση από την πολυεθνική εταιρεία Novartis για αθέμιτες πρακτικές. Ο ίδιος πάντως έστρεψε τα βέλη του και προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, σχολιάζοντας πως λυπάται «εάν πικραίνεται ο κύριος Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος».

Λοβέρδος για υπόθεση Novartis: Αίτημα για την αποκάλυψη της ταυτότητας του «Μάξιμου Σαράφη» και της «Αικατερίνης Κελέση»

Καταθέτω αύριο αίτηση για την αποκάλυψη της ταυτότητας των μαρτύρων δήθεν «δημοσίου συμφέροντος» με τις κωδικές ονομασίες «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ», αναφέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος
Μετά τον Αντώνη Σαμαρά και ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι αύριο θα καταθέσει αίτηση για την αποκάλυψη της ταυτότητας των «προστατευόμενων» μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», της υπόθεσης Novartis.

Στην ανάρτησή του ο κ. Λοβέρδος αναφέρει:

Καταθέτω αύριο αίτηση για την αποκάλυψη της ταυτότητας των μαρτύρων δήθεν «δημοσίου συμφέροντος» με τις κωδικές ονομασίες «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ» στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και την κοινοποιώ στην Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του ΑΠ κύριες Κλάπα και Αδειλίνη αντιστοίχως.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline