Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:24:13

9.000.000 έλληνες είχε «φακελωμένους» 35χρονος που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

35χρονος είχε στην κατοχή του προσωπικά και φορολογικά στοιχεία 9.000.000 Ελλήνων, αγνώστου... κατάληξης! Η αρχή του... νήματος της υπόθεσης εντοπίζεται σε καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ότι άγνωστο άτομο κατέχει προσωπικές πληροφορίες για ευρύτατο αριθμό συμπολιτών μας.

Ακολούθως, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να «ανιχνεύσουν» τα ψηφιακά ίχνη του 35χρονου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία εισαγγελέα. Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο χωρητικότητας 320 GB και τρεις εσωτερικούς σκληρούς δίσκους άλλης χωρητικότητας, οι οποίοι περιείχαν καταστάσεις με στοιχεία ταυτότητας, ΑΦΜ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, διευθύνσεις κατοικιών πολιτών κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός υπέκλεψε από τα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών τα επίμαχα στοιχεία, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι τα πήρε με τη βοήθεια κάποιου υπαλλήλου, ο οποίος «μισθώθηκε» γι' αυτό το λόγο.

Ο 35χρονος κατηγορείται για σοβαρά αδικήματα, όπως παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας. Παράλληλα, διερευνάται η προέλευση και η τυχόν διαχείριση των αρχείων αυτών από τον συλληφθέντα, καθώς και το ενδεχόμενο παραχώρησής τους, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν έναντι χρηματικής αμοιβής.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση έδωσαν στη δημοσιότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής, και ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικός διευθυντής Μανώλης Σφακιανάκης.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline