Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:45:39

Καταγγελίες ότι ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται σε νοσοκομεία

Συνεχείς είναι πλέον οι καταγγελίες για περιπτώσεις που δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, παρά τη νομοθεσία που επιβάλει την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Πολλές από τις καταγγελίες δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκεί όπου οι πολίτες ανταλλάσσουν τις εμπειρίες τους για τα περιστατικά που βιώνουν κατά καιρούς στα ελληνικά νοσοκομεία. Μια εξ' αυτών των καταγγελιών δημοσιεύτηκε και στην δημόσια ομάδα στο Facebook με τίτλο «Stop στο παθητικό κάπνισμα».

«Οι νοσοκόμες είχαν ντουμανιάσει τον κόσμο»

Η Ελίζα Μαγγλάρη περιγράφει την δικιά της εμπειρία που ο αντικαπνιστικός νόμος έκανε... φτερά με ανάρτησή της στην δημόσια ομάδα στο Facebook.

«Η μητέρα μου νοσηλεύεται λόγω χαμηλού αιματοκρίτη στο Αγία Ολγα, στην Α' παθολογική κλινική στον 6ο όροφο. Είναι 87 ετών με άνοια. Την 26/7, στις 6 το πρωί, προσπαθούσα να βρω νοσοκόμα να μου δώσει κουβέρτα και να αλλάξει την πάνα γιατί ήταν βρεγμένη έως το λαιμό. Μετά από 30 λεπτά η καθαρίστρια μου είπε να ψάξω στο γραφείο των γιατρών. Με το άνοιγμα της πόρτας, τρεις νοσοκόμες είχαν ντουμανιάσει τον κόσμο στο κάπνισμα. Πάλι καλά που προνόησαν να ανοίξουν και παράθυρο. Υπολόγισα ότι δεν ήταν στο πόστο τους πάνω από 60 λεπτά. Τελικά το καθυστέρησαν αρκετά για να αναλάβει το "εγχείρημα" της αλλαγής πάνας η βάρδια των 7. Η μπόχα, μπόχα όμως».

Ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται ούτε στο «Γεννηματάς»

Με διαφορά λίγων ημερών, άλλο ένα περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας από γυναίκα με ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένα, η γυναίκα είχε ραντεβού με το γιατρό της στο παθολογικό τμήμα του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

«Δεν τον βρήκα στο γραφείο-ιατρείο του, οπότε πήγα στην αίθουσα ιατρών να τον αναζητήσω. Ανοίγω την πόρτα και με υποδέχθηκε ένα κύμα καπνού από τσιγάρα. Η ατμόσφαιρα, δε, ήταν θολή. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Εγώ... Η ακόμη καπνίστρια», περιγράφει στην ίδια ομάδα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline