Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:56:52

Υποστήριξη στα Σκόπια για εμβόλια και πανδημία

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογο του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σημαντικές δυνατότητες στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και τόνισε ότι αυτό πήγε σήμερα ένα βήμα παραπέρα με τις υπογραφές των τριών μνημονίων κατανόησης στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τις επενδύσεις μεταξύ του Enterprise Greece και του αντίστοιχου φορέα της Βόρειας Μακεδονίας Invest North Macedonia.


«Πρέπει να ενθαρρύνουμε περισσότερο το εμπόριο και τις επενδύσεις. Αυτές με τις σειρά τους έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και ευημερία και στις δύο χώρες, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή».

Επεσήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια στα πλαίσια της ΕΕ να παρέχει υποστήριξη στην προμήθεια των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στη Βόρεια Μακεδονία και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια αυτή, ενώ και ο πρωθυπουργός είναι πολύ δραστήριος στον τομέα αυτό.
Σημείωσε τέλος ότι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα διοργανωθεί στην Ελλάδα το Δεύτερο Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου, κάτι το οποίο «θα είναι προς όφελος των λαών μας, των χωρών μας, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της Ευρώπης εν γένει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline