Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:45:51

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Το σκεπτικό της πρότασης Μητσοτάκη στην Κομισιόν

Το σκεπτικό πίσω από την πρόταση του πρωθυπουργού στην Κομισιόν περί χορήγησης πιστοποιητικού εμβολιασμού στους πολίτες των κρατών-μελών της ΕΕ εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης .

Ο κ. Ταραντίλης επανέλαβε πως μετά το δεύτερο εμβόλιο θα χορηγείται στους εμβολιασμένους πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Αυτό -όπως εισηγείται ο Πρωθυπουργός με επιστολές του προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους Αρχηγούς κρατών και Κυβερνήσεων της Ε.Ε.- είναι σημαντικό να καθιερωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι -όπως τονίζει-ένας τρόπος για να διασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή επανέναρξη της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων μεταξύ των Κρατών-Μελών αλλά και σε τρίτες χώρες μειώνοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που ισχύουν αυτή τη στιγμή», ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε μετά από σχετική ερώτηση πως αν καθιερωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού πανευρωπαϊκά τότε δεν θα χρειάζεται οι πολίτες να μπαίνουν σε καραντίνα κάθε φορά που ταξιδεύουν από τη μία χώρα στην άλλη.
«Είναι σίγουρο πως αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ στο θέμα του τουρισμού» κατέληξε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline