Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντός του Οκτωβρίου τα πρώτα made-in China ηλεκτροκίνητα Model 3 στην Ευρώπη

Την έναρξη των εξαγωγών του Model 3 στις αγορές της Ευρώπης σχεδιάζει από τα τέλη του μηνός η Tesla. Τα αυτοκίνητα Model 3 κατασκευάζονται στη γιγαντιαία μονάδα παραγωγής της Tesla στα περίχωρα της Σαγκάης.

Οι εξαγωγές των Model 3 θα κατευθυνθούν προς περισσότερες από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία, όπως ανέφερε η Tesla σε ανακοίνωσή της μέσω του WeChat.

Το εργοστάσιο της εταιρείας στη Σαγκάη -το πρώτο της Tesla εκτός ΗΠΑ- άρχισε τις παραδόσεις αυτοκινήτων στην κινεζική αγορά στις αρχές του έτους.
«Ελπίζουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας ανά τον κόσμο ως παγκόσμιο εργοστάσιο», δήλωσε ο διευθυντής παραγωγής της Tesla στο εργοστάσιο της Σαγκάης, Σογκ Γκαγκ. «Οι εξαγωγές μοντέλων Tesla που κατασκευάζονται στην Κίνα είναι ζωτικής σημασίας για την επέκτασή μας διεθνώς», πρόσθεσε ο κ. Σογκ.
Το εργοστάσιο της Σαγκάης βοήθησε την Τesla να επεκτείνει την παρουσία της στην Κίνα. Η γιγαντιαία μονάδα έχει δυνατότητα παραγωγής 200.000 οχημάτων ετησίς. Τον Σεπτέμβριο παρέδωσε σχεδόν 11.000 οχήματα στην κινεζική αγορά.

Σε πρόσφατη εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, 'Ιλον Μασκ, είχε ανακοινώσει ότι η Tesla σχεδιάζει την ανέγερση εργοστασίου και κέντρου μηχανολογικού σχεδιασμού κοντά στο Βερολίνο.

Πολυμέσα