Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:36:14

Περισσότερα Starbucks στις ΗΠΑ, αλλά η Ευρώπη ψηφίζει... ευρωπαϊκά

Την λειτουργία τουλάχιστον 3.000 νέων καταστημάτων στην αμερικανική ήπειρο ανακοίνωσε η γνωστή αλυσίδα καφέ Starbucks.

Το πρόγραμμα επέκτασης της πολυεθνικής εταιρείας έχει ως ορίζοντα το 2017, ενώ όπως ανακοινώθηκε η Κίνα αναμένεται να είναι μέχρι το 2014 η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της, μετά τις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τον Καναδά.

Η Starbucks διαθέτει αυτή τη στιγμή περίπου 18.000 καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο και μέχρι το 2014, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, αυτά θα έχουν φτάσει τα 20.000.

Αν και η εταιρεία επεκτείνεται συνεχώς σʼ ολόκληρο τον κόσμο, τα περισσότερα έσοδά της προέρχονται από τα περίπου 11.100 καταστήματα που λειτουργούν στις ΗΠΑ.

Η μοναδική αγορά, πάντως, που δείχνει να αντιστέκεται στη «γοητεία» των Starbucks είναι η Ευρωπαϊκή.

Η Ευρώπη, με μεγάλη παράδοση στην κατανάλωση καφέ εκτός σπιτιού (σε αντίθεση με τις ΗΠΑ), φαίνεται να προτιμάει τις παραδοσιακές καφετέριες ή τις τοπικές αλυσίδες καφέ. Εκεί, η αμερικάνικη εταιρεία που βασίζεται στο Σηάτλ, όχι μόνο καταγράφει πτώση στις πωλήσεις της, αλλά έχει αναγκαστεί να κλείσει αρκετά από τα καταστήματά της που σημειώνουν χαμηλές πωλήσεις.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline