Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:02:54

Υδραίικο μωσαϊκό- κορμός, εύγευστο και οικονομικό γλυκό

Έχω δει πολλές παραλλαγές στην εκτέλεση του υδραίικου μωσαϊκού. Προτείνω την ευκολότερη, με ελάχιστα υλικά και κατά τη γνώμη μου τη δημοφιλέστερη στα παιδιά που απεχθάνονται τις πολύπλοκες γεύσεις.

Το μωσαϊκό είναι ένα γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους και χρειάζεται ελάχιστα υλικά που συνήθως υπάρχουν σ' όλα τα νοικοκυριά.
Το δοκιμάσαμε και το φτιάξαμε με τις φίλες μου πάρα πολλές φορές, πάντα με την ίδια επιτυχία. Αρέσει και στους πιο δύσκολους και είναι μια οικονομική και γρήγορη λύση, για «απρόσμενες» αφίξεις φίλων ή συγγενών στο σπίτι.

Υλικά

1 βιτάμ 250 γρ.
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ½ κουτί πτι μπερ
1 φλιτζανάκι μικρό (του espresso) κονιάκ ή ουίσκι
6 κουταλιές της σούπας κακάο (σκουρόχρωμο, εγώ προτιμώ vanhouten)

Η δόση αυτή χωρά σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, μικρού μεγέθους. Για τη μεγάλη μακρόστενη φόρμα θα χρειαστείτε ενάμισι δόση.

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το κακάο. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Δεν χρειάζεται ούτε μίξερ. Μ' έναν απλό αναδευτήρα χειρός.
Κατόπιν σπάμε με το χέρι τα πτι μπερ σε μικρά κομμάτια, αλλά δεν τα πολτοποιούμε εντελώς.
Ρίχνουμε τα πτι μπερ μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αυτό ήταν. Πανεύκολη εκτέλεση.

Τώρα για να πετύχουμε άψογο σχήμα. Τοποθετούμε μέσα στη φόρμα διαφανή μεμβράνη, αυτή που τυλίγουμε τις τροφές. Φροντίζουμε ώστε να περισσεύει μεμβράνη απ' όλες τις πλευρές και με πολύ προσοχή ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε φτιάξει.

Τυλίγουμε με την μεμβράνη που περισσεύει και το πάνω μέρος του κορμού, και τον τοποθετούμε στην κατάψυξη. Σε τέσσερες ώρες, ανάλογα με το ψυγείο, το μωσαϊκό είναι έτοιμο. Το ξεφορμάρουμε πολύ εύκολα, τώρα που έχει την μεμβράνη και το τοποθετούμε ανάποδα, με τη λεία πλευρά προς τα πάνω σε μια πιατέλα.

Για να το στολίσουμε μπορούμε να χτυπήσουμε στο Multi μερικά πτι μπερ ακόμη και αφού τα πολτοποιήσουμε να τα ρίξουμε πάνω στο γλυκό. Είναι υπέροχο!

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline