Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:53:00

Σουφλέ σοκολάτας: Εκλεπτυσμένη γαλλική γεύση

Το σουφλέ σοκολάτας με τη λειωμένη σοκολάτα είναι ένα υπέροχο γλυκό που θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς. Χρειάζεται μικρό χρόνο προετοιμασίας και λίγα υλικά.

Το σουφλέ, όπως και όλες τις συνταγές μας τις έχουμε δοκιμάσει και παρασκευάσει πολλές φορές, για να μπορούμε να σας εγγυηθούμε την επιτυχία. Είναι απλούστατο, με λίγα υλικά, θέλει μόνο λίγο προσοχή στο ψήσιμο, γιατί αν υπερβεί το χρόνο θα μετατραπεί σε κέικ, εάν μείνει λιγότερο θα είναι πολύ ρευστό.

 

Υλικά:

  • 1 βιτάμ 250 γρ.
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 4-5 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα απ
  • Ζάχαρη άχνη ή παγωτό βανίλια

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή για ευκολία στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ρίχνουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Εν συνεχεία ρίχνουμε το λειωμένο βούτυρο και την κουβερτούρα και τμηματικά το αλεύρι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για σουφλέ (δηλαδή με ψηλά τοιχώματα), ρίχνουμε μέσα το μίγμα και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς για 17 με 22 λεπτά. Ο δικός μου φούρνος θέλει ιδανικά 22 λεπτά, αλλά επειδή οι φούρνοι διαφέρουν θα πετύχετε το τέλειο ψήσιμο, αφού το δοκιμάσετε μια φορά. Θα πρέπει απέξω να μοιάζει με κέικ, όμως στο εσωτερικό να είναι ρευστό.

Θυμηθείτε ότι σερβίρεται αμέσως με άχνη ζάχαρη ή παγωτό βανίλια, γιατί διαφορετικά χάνει τον όγκο του. Την επόμενη μέρα, μπορεί να ξαναγίνει τέλειο αν το βάλετε για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline