Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:25:37

H οικογένεια Ρότσιλντ βγάζει στο σφυρί πανάκριβα κειμήλια- Ανήκαν κάποτε σε βασιλιάδες

Ένα πραγματικό θησαυρό επίπλων και κειμηλίων που είχαν κατασκευαστεί κάποτε για Ευρωπαίους μονάρχες και γαλαζοαίματους αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί η οικογένεια Ρότσιλντ.

Η δημοπρασία των 57 παρτίδων των αντικειμένων της ιστορικής οικογένειας των Ρότσιλντ, το εξτράβαγκαντ στυλ των οποίων επηρέασε γενιές ζάπλουτων του δυτικού κόσμου, θα γίνει από τον οίκο Christie's στις 4 Ιουλίου στο Λονδίνο και η αξία τους εκτιμάται στα 11,5 εκατ. ευρώ.

«Υπάρχει κάτι μυθικό με το όνομα των Ρότσιλντ, που είναι συνδεδεμένο με ο,τιδήποτε είχαν στην κατοχή τους», δήλωσε στο Bloomberg ο Ρόμπερτ Κουτιριέ, αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων στη Νέα Υόρκη. «Δημιούργησαν το δικό τους κόσμο γεύσης, κομψότητας και πολυτέλειας που λίγες άλλες οικογένειες το έχουν καταφέρει».

Οι δύο συρταριέρες που είχε παρααγγείλει το 1713 ο Φίλιππος Ε΄της Ισπανίας θα είναι από τις βασικές ατραξιόν της δημοπρασία των αντικειμένων των Ρότσιλντ.
Βασική ατραξιόν της δημοπρασίας των αντικειμένων των Ρότσιλντ θα είναι δύο φλαμανδικής κατασκευής χρυσοποίκιλτες συρταριέρες που είχε παραγγείλει γύρω στο 1713 μ.Χ. ο βασιλιάς Φίλιππος Ε΄της Ισπανίας και αναμένεται να πιάσουν έως και τρία εκατ. ευρώ, ένα γραφείο από μαόνι που κατασκεύασε ο Γάλλος επιπλοποιός Ζαν Ανρι Ρισενέ για την Μαρία Αντουανέτα, αξίας άνω του ενός εκατ. ευρώ καθώς και ο πίνακας "Dans Les Bles" του Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ, που μπορεί να πιάσει από 780.000 έως και ένα εκατ. ευρώ.

Tο γραφείο της Μαρίας Αντουανέτας που κατασκεύασε ο αγαπημένος της επιπλοποιός Ζαν Ανρί Ρισενέ, αναμένεται να πιάσει ίσως και πάνω από ένα εκατ. ευρώ στη δημοπρασία των αντικειμένων των Ρότσιλντ / Φωτογραφία: Christie's
Η τραπεζική δυναστεία των Ρότσιλντ είχε εμμονή με τις πανάκριβες, πολυτελείς αντίκες. Μετά τη Γαλλική Επανάσταση του 1789 πολλά από τα αντικείμενα των ανακτόρων των Βερσαλλιών κατέληξαν στη συλλογή τους. Το στυλ της οικογένειας, γνωστός ως «στυλ Ρότσιλντ» επηρέασε πολλές πλούσιες αμερικανικές οικογένειες, όπως των Ροκφέλερ, των Άστορ και των Βάντερμπιλτ.

Το αριστούργημα "Dans Les Bles" του Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ, ένα από τα κειμήλια που βγάζουν οι Ρότσιλντ στο σφυρί / Φωτογραφία: Christie's.
 Ενδιαφέρον για τα κειμήλια των Ρότσιλντ που βγαίνουν στο σφυρί φέρονται να έχουν εκδηλώσει αγοραστές από ολόκληρο τον πλανήτη -από την Ασία μέχρι τη Ρωσία-, προφανώς επειδή σπάνια γίνονται δημοπρασίες με αντικείμενά τους.

Ο οίκος Christie's δεν αποκάλυψε ποια μέλη της οικογένειας των Ρότσιλντ αποφάσισαν αυτή τη φορά να δημοπρατήσουν αντικείμενα από τη συλλογή τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline