Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:14:21

Στην Ελλάδα η Nobu Hospitality του Ρόμπερτ Ντε Νίρο – Με φιλοδοξίες το πρώτο της ξενοδοχείο

Ένα ακόμα μεγάλο όνομα της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας έρχεται στην Ελλάδα, καθώς η Nobu Hospitality ανακοίνωσε την λειτουργία του πρώτου της ξενοδοχείου στη χώρα, και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη.

Το brand των ξενοδοχείων και εστιατορίων που ίδρυσαν οι Nobu Matsuhisa, Robert De Niro και Meir Teper, θα ανοίξει το Nobu Hotel and Restaurant Santorini στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης την άνοιξη.
Το ξενοδοχείο θα έχει το δικό του Nobu Restaurant, σπα, γυμναστήριο, πισίνα υπερχείλισης σε δύο επίπεδα και πέντε βίλες με ιδιωτική πισίνα η κάθε μία, με θέα στην Καλντέρα.

«Η Σαντορίνη είναι ένας από τους προορισμούς που χαίρουν της μεγαλύτερης εκτίμησης στον κόσμο, με την σπάνια ομορφιά της, φημισμένη για την ξεχωριστή κουζίνα της, την κατάλευκη αρχιτεκτονική της με φόντο τα απότομα βράχια και τα δραματικά ηλιοβασιλέματα που φωτίζουν τη θάλασσα και τον ουρανό. Ανυπομονούμε να προσκαλέσουμε τους ντόπιους και τους διεθνείς ταξιδιώτες να βιώσουν το lifestyle της Nobu σε αυτόν τον ιδιαίτερο προορισμό», είπε ο Trevor Horwell, διευθύνων σύμβουλος της Nobu Hospitality.

Το νέο ξενοδοχείο της Nobu στη Σαντορίνη θα είναι το 26ο του ομίλου στον κόσμο και το 10ο στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα προσελκύει τελευταία τα μεγαλύτερα ονόματα του ξενοδοχειακού κλάδου, καθώς η δυναμική της ως τουριστικού προορισμού ενισχύεται. Σύμφωνα με τη λίστα των κορυφαίων προορισμών από όλο τον κόσμο για το 2022 που ανακοίνωσε σήμερα η Tripadvisor, η Κρήτη βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Προ ημερών ανακοινώθηκε η είσοδος των W Hotels Worldwide στην Ελλάδα, με τη λειτουργία του πρώτου W στο Costa Navarino. Το νέο ξενοδοχείο W Costa Navarino αναμένεται να ανοίξει το καλοκαίρι του 2022 και θα αποτελέσει τη νεότερη προσθήκη στην αλυσίδα των W Escapes στην Ευρώπη, μετά την Ισπανία, την Ελβετία και την Πορτογαλία.

Επίσης, στην Ελλάδα έρχονται τα κορυφαία luxury brands της Hilton Worldwide, Conrad και Waldorf Astoria, μέσω της στρατηγικής συμφωνίας με την Ιονική Ξενοδοχειακή, συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, για τη λειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου της Αθήνας αλλά και των ιδιωτικών κατοικιών που θα αναπτυχθούν στο συγκρότημα, το οποίο μετεξελίσσεται έτσι σε ένα νέο ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό.

Πώς ένας Ιάπωνας σεφ και ένας ηθοποιός του Χόλιγουντ έχτισαν μια αυτοκρατορία της φιλοξενίας

Πολύ πριν o Nobuyuki –Nobu- Matsuhisa κάνει την ιαπωνική κουζίνα διάσημη σε όλο τον κόσμο, διατηρούσε ένα μικρό εστιατόριο στο Μπέβερλι Χιλς και προσπαθούσε να αποπληρώσει τα χρέη που του άφησαν μια σειρά από προηγούμενα, αποτυχημένα επιχειρηματικά ανοίγματα. Ώσπου μια μέρα, ο Robert de Niro κάθισε σε ένα από τα τραπέζια του.

«Του άρεσε το φαγητό μου και με κάλεσε να πάω στη Νέα Υόρκη για να ανοίξω ένα εστιατόριο», θυμόταν ο διάσημος σεφ. «Είναι ακόμα πολύ νωρίς για εμένα», του απάντησε, και του ζήτησε να περιμένει. Ένα χρόνο μετά, ο ηθοποιός του «Νονού» επανέλαβε την πρότασή του, για να πάρει και πάλι αρνητική απάντηση. Ο καιρός πέρασε, και το εστιατόριο «Matsuhisa» άρχισε να γίνεται διάσημο. Τα περιοδικά έγραφαν για αυτό και τα τραπέζια του είχαν γίνει περιζήτητα. Και τότε το τηλέφωνο του Nobu Matsuhisa χτύπησε και πάλι. «Ίσως είναι ώρα να έρθεις στη Νέα Υόρκη», του είπε ο de Niro, και ο σεφ συμφώνησε.

Το 1994 άνοιξαν το Nobu New York, το οποίο αμέσως απογειώθηκε. Το lifestyle brand Nobu Hospitality ιδρύθηκε το 2009.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline