Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  06:47:47

Ολο Χόλιγουντ στο πλευρό του Μπρους Γουίλις: «Όταν έπαιζε, λίγοι ήταν αυτοί που ήταν καλύτεροι»

O 67χρονος ηθοποιός αποσύρεται από την υποκριτική επειδή πάσχει από αφασία. Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες η είδηση ότι ο Αμερικανός ηθοποιός Μπρους Γουίλις, αποσύρεται από την υποκριτική επειδή διαγνώστηκε με αφασία.

Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπογράφουν η σύζυγος του Γουίλις Έμα Χέμινγκ, η πρώην σύζυγός του Ντέμι Μουρ και οι κόρες του, Ράμερ, Σκάουτ, Ταλούλα, Μέιμπελ και Έβελιν, αναφέρεται:

«Ο πολυαγαπημένος μας Μπρους αντιμετώπιζε ορισμένα προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε ότι πάσχει από αφασία, γεγονός που επηρεάζει τις γνωστικές ικανότητές του. Κατά συνέπεια και κατόπιν ώριμης σκέψης, ο Μπρους εγκαταλείπει την καριέρα που τόσο αγαπούσε».

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, τα social media «πλημμύρισαν» με μηνύματα συμπαράστασης από θαυμαστές και φίλους του αγαπητού ηθοποιού, ενώ συνάδελφοι του 67χρονου Γουίλις, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον.

O ηθοποιός Τζέιμς Γουντς, γράφει στο Twitter: «Αν αγαπάτε τις ταινίες, λατρεύετε τον #BruceWillis. Έχει ενσωματώσει κάθε τι καλό στη λέξη ψυχαγωγία εδώ και δεκαετίες. Συγχαρητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια που χειρίστηκε δύσκολα νέα, με αξιοπρέπεια και χάρη. Μιλάω εκ μέρους του κόσμου όταν λέω, "Σε αγαπάμε, Μπρους"».

O σκηνοθέτης Κέβιν Σμιθ, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον ηθοποιό στην αμερικανική κωμωδία δράσης «Οι μπάτσοι της συμφοράς», αναφέρει: «Πολύ πριν από το Cop Out, ήμουν μεγάλος θαυμαστής του Bruce Willis - οπότε αυτό είναι πραγματικά σπαρακτικό να το διαβάζεις. Του άρεσε να παίζει και να τραγουδά και η απώλεια αυτού, πρέπει να είναι καταστροφική για αυτόν. Νιώθω σαν χαζός για τα μικροπαράπονά μου από το 2010. Λυπάμαι λοιπόν για τον Μπρους Γουίλις και την οικογένειά του».

Ο δημιουργός κόμιξ Ρομπ Λίφελντ, έγραψε: «Να είσαι ευλογημένος Μπρους Γουίλις! Προσευχές για θεραπεία και ειλικρινή ευγνωμοσύνη που μοιράστηκες τα ταλέντα σου με όλους μας!».

Η παραγωγός Γκέιλ Αν Χερντ, ανάρτησε το εξής tweet: «Στέλνω την αγάπη και τις προσευχές μου στον #BruceWillis και την οικογένειά του. Ένας από τους στενούς συγγενείς μου έχει αφασία και εξακολουθεί να απολαμβάνει μια ευτυχισμένη, γεμάτη ζωή (αλλά έπρεπε επίσης να εγκαταλείψει την καριέρα του). Είναι αδιανόητο να σκεφτόμαστε τον #Armageddon χωρίς την ισχυρή και εγκάρδια ερμηνεία του».

Ο ηθοποιός Σεθ Γκριν, δήλωσε: «Έχω τόση αγάπη για τον Bruce Willis και είμαι ευγνώμων για κάθε χαρακτήρα που μας έδωσε. Φιλιά και αγάπη σε όλη την οικογένεια - σας ευχαριστούμε που τον μοιράζεστε μαζί μας».

Ο κριτικός κινηματογράφου, Ρόμπερτ Ντάνιελς, έγραψε: «Όταν έπαιζε, λίγοι ήταν αυτοί που ήταν καλύτεροι. Μια υποτιμημένη δραματική δύναμη, μια απίθανη κωμική παρουσία, ένας κορυφαίος πρωταγωνιστής. Μπορούσε να κάνει τα πάντα και έκανε τα πάντα στις ταινίες. Θα μου λείψει να τον βλέπω στην ασημένια οθόνη».

Σύμφωνα με ειδικούς, η αφασία εμφανίζεται συνήθως έπειτα από κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο ή τραυματισμό στο κεφάλι και δυσκολεύει τον ασθενή να επικοινωνήσει. «Μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα κάποιου να μιλάει, να γράφει, να καταλαβαίνει μια γλώσσα, προφορικά ή γραπτά». Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές αφασίας, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές, όμως η οικογένεια του «πολύ σκληρού για να πεθάνει» ηθοποιού δεν διευκρίνισε από ποια πάσχει.

Ο Μπρους Γουίλις ήταν ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς ταινιών δράσης τις δεκαετίες του '90 και του 2000. Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε απέφεραν έσοδα άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλον τον κόσμο.

Ο Γουίλις έγινε αρχικά γνωστός από τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια» όπου συμπρωταγωνιστούσε με τη Σίμπιλ Σέπαρντ. Η ταινία δράσης «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» (Die Hard) και ο ρόλος του ανίκητου Τζον Μακλέιν, το 1988, τον έκανε σταρ.

Ακολούθησαν πολλές ταινίες δράσης, επιστημονικής φαντασίας και θρίλερ, όπως «Οι δώδεκα πίθηκοι», «Το πέμπτο στοιχείο», το «Pulp Fiction» η «Έκτη Αίσθηση». Γύρισε συνολικά άλλες τέσσερις ταινίες στη σειρά Die Hard, χωρίς όμως την ίδια επιτυχία. Δεν δίστασε, τα τελευταία χρόνια, να αυτοσαρκαστεί σε ταινίες όπως «Οι Αναλώσιμοι» και «Ο μαφιόζος της διπλανής πόρτας».

Στη σαραντάχρονη καριέρα του τιμήθηκε με μία Χρυσή Σφαίρα και δύο βραβεία Emmy.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline