Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  08:35:06

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος δεν θέλει να ζήσει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

Η ζωή του Καρόλου Γ' άλλαξε για πάντα μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου. Ο 73χρονος ανέβηκε στον θρόνο της βρετανικής μοναρχίας μετά τον θάνατο της μητέρας του και μια από τις πρώτες του αποφάσεις ήταν να αρνηθεί να μετακομίσει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, το οποίο χρησίμευε ως κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Από το 2003, ο Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, βασίλισσα σύζυγος, ζουν στο Clarence House. Σύμφωνα με πηγή που μίλησε στη βρετανική εφημερίδα «The Sunday Times», ο Κάρολος δεν θέλει να μετακομίσει στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επειδή δεν είναι «κατάλληλα για τον σκοπό του σύγχρονου κόσμου».

Πού θα ζουν

Ο Κάρολος και η Καμίλα θα περνούν τρεις ημέρες την εβδομάδα στην κύρια κατοικία τους, το Clarence House, το οποίο απέχει μόλις 400 μέτρα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, τις υπόλοιπες δύο στο Κάστρο του Ουίνδσορ και το Σαββατοκύριακο στο Sandringham House, στο Νόρφολκ.

Το τελευταίο αυτό κτήμα βρίσκεται περίπου τρεις ώρες βορειοανατολικά του Λονδίνου και είναι το μέρος όπου η βασίλισσα Ελισάβετ περνούσε εκεί τις γιορτές των Χριστουγέννων, μια συνήθεια που κληρονόμησε από τον πατέρα της, ο οποίος πέθανε εκεί.
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο Κάρολος θα ακολουθήσει αυτή την παράδοση των Χριστουγέννων, ούτε είναι σαφές αν θα περνάει τα καλοκαίρια του στο κάστρο Balmoral στη Σκωτία, όπως συνήθιζε να κάνει η μητέρα του.

Ο Κάρολος και η Καμίλα έχουν μια ακόμη οικογενειακή κατοικία. Πρόκειται για το Highgrove House, μια ειδυλλιακή εξοχική κατοικία στο Γκλόστερσαιρ. Ο Κάρολος αγόρασε το σπίτι το 1980 και έκτοτε περνάει πολύ χρόνο φροντίζοντας και τους κήπους του.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Κάρολος δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το παλάτι του Μπάκιγχαμ και θεωρεί ότι «η συντήρησή του, τόσο από άποψη κόστους όσο και από περιβαλλοντική άποψη, δεν είναι βιώσιμη». Αν και ο νέος μονάρχης δεν θέλει να ζει στο παλάτι, θα πρέπει να διεκπεραιώνει τις κρατικές υποθέσεις από εκεί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline