Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:41:32

Οι επτά ταινίες που ο Κουέντιν Ταραντίνο χαρακτηρίζει ως «τέλειες»

Ο δημοφιλής σκηνοθέτης βρέθηκε πριν από μερικές μέρες καλεσμένος στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ «Jimmy Kimmel Live» για να προωθήσει το νέο βιβλίο του «Cinema Speculation» και εκεί μίλησε και για ταινίες.

Ποιες είναι οι ταινίες που ο Κουέντιν Ταραντίνο χαρακτηρίζει ως «τέλειες»; Ο δημοφιλής σκηνοθέτης βρέθηκε πριν από μερικές μέρες καλεσμένος στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ «Jimmy Kimmel Live» για να προωθήσει το νέο βιβλίο του «Cinema Speculation».

Στο βιβλίο – το οποίο είναι εν μέρει απομνημονεύματα, η ιστορία του Χόλιγουντ και η θεωρία του κινηματογράφου – ο Ταραντίνο γράφει ότι υπάρχουν «πολύ λίγες "τέλειες" ταινίες» και το «Texas Chainsaw Massacre» είναι μια από αυτές.

Η ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία Τόμπι Χούπερ χαρακτηρίζεται ως καλτ από τότε που κυκλοφόρησε το 1974.
Σε ερώτηση του Κίμελ για το ποιες άλλες ταινίες θεωρεί «τέλειες», ο βραβευμένος σκηνοθέτης είπε ότι «δεν είναι πολλές». Και συμπλήρωσε: «Επίσης, όταν λέμε για "τέλειες" ταινίες, μιλάμε για την αισθητική ενός οποιουδήποτε ανθρώπου...».

Ο Ταραντίνο κατονόμασε ταινίες τις οποίες πιστεύει ότι θα μπορούσαν να ενταχθούν στην κατηγορία του «τέλειου»: Jaws – Τα Σαγόνια του Καρχαρία (1975), The Exorcist – Ο εξορκιστής (1973), Άνι Χολ – Annie Hall (1977), Young Frankenstein (1974), Επιστροφή στο Μέλλον – Back to the Future (1985), The Wild Bunch (1969).
«Θα έλεγα ότι το The Wild Bunch ταιριάζει στην κατηγορία – και δεν είναι μια τέλεια ταινία. Οι ατέλειές της αποτελούν μέρος της δόξας που γνώρισε οπότε ας την αφαιρέσω από τη λίστα. Αυτός είναι όμως και ο σκοπός. Κάτι το οποίο είναι τόσο ανθεκτικό», είπε ο σκηνοθέτης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline