Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:39:01

«Οι πολίτες στου δρόμους, έρχεται θύελλα για Κυβέρνηση- Τσίπρα.»

Ως θύελλα που ενισχύεται περιγράφει το Bloomberg τις αντιδράσεις στην Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία, σημειώνει το δημοσίευμα, μπορεί να κοστίσει στον Αλέξη Τσίπρα, σε όρους δημοτικότητας.

«Χιλιάδες Ελληνες είναι έτοιμοι να διαδηλώσουν στους δρόμους της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό με τη γειτονική "Δημοκρατία της Μακεδονίας", καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για άλλη μία αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία», αναφέρει το Bloomberg, σε δημοσίευμα για το σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία με τίτλο «Οι Ελληνες βγαίνουν στους δρόμους καθώς ενισχύεται η θύελλα για τη συμφωνία του Τσίπρα για τη Μακεδονία».

Σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση κατέθεσε τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή το Σάββατο, το Bloomberg επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός «πρέπει να βρει πλειοψηφία για να επικυρώσει τη συμφωνία, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην οποία μόλις που "επιβίωσε" μετά την απόφαση του Πάνου Καμμένου να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό ως διαμαρτυρία για τη συμφωνία».

Μάλιστα, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι αυτή η υπόθεση μπορεί να κοστίσει στον κ. Τσίπρα. «Παρότι πιθανότατα θα έχει αρκετές ψήφους, αυτή η υποστήριξη μπορεί να του κοστίσει σε όρους δημοτικότητας, καθώς οι Ελληνες από όλο το πολιτικό φάσμα έχουν ισχυρά αισθήματα για το θέμα. Η διαμαρτυρία της Κυριακής είναι μία από τις πολλές σε όλη τη χώρα και η δεύτερη στην πρωτεύουσα τον τελευταίο χρόνο», αναφέρει.

Το Bloomberg καταλήγει ότι έπειτα από αυτό ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να στρέψει την προσοχή του στην οικονομία πριν από τις εκλογές, που αναμένονται το αργότερο έως τον Οκτώβριο. Συμπληρώνει ότι ο πρωθυπουργός ελπίζει να περάσει κάποια μέτρα- κλειδιά που έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους, ανάμεσά τους η αύξηση του κατώτατου μισθού, η προστασία πρώτης κατοικίας, οι συνταγματικές αλλαγές και η επιστροφή στις αγορές με την έκδοση 5ετούς ομολόγου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline