Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:45:13

Η Αθήνα έστειλε στα Σκόπια τη ρηματική διακοίνωση -Τα επόμενα βήματα

Τη ρηματική διακοίνωση, που ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, έστειλε η Αθήνα στα Σκόπια.


Η κίνηση αυτή έγινε με μία ημέρα καθυστέρηση, καθώς ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει πως η ρηματική διακοίνωση θα σταλεί τη Δευτέρα. Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έχει συμφωνηθεί το σχέδιο της επιστολής προς τον ΟΗΕ, για την αλλαγή της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Η κοινή επιστολή προς τον γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για την ημερομηνία που τίθεται σε εφαρμογή η Συμφωνία, είναι το επόμενο βήμα. Στη συνέχεια, η Βόρεια Μακεδονία θα ενημερώσει τη γραμματεία του ΟΗΕ, τις χώρες μέλη, τις χώρες παρατηρητές και όλους τους άλλους διεθνείς οργανισμούς των οποίων είναι μέλος, για τις αλλαγές που έχουν γίνει, σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Στο μεταξύ, στα Σκόπια ήδη έχουν ξεκινήσει οι αλλαγές, στο πλαίσιο εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εξω από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η κυβέρνηση έγινε ανάρτηση της σημαίας του ΝΑΤΟ την Τρίτη, σε ειδική τελετή παρουσία του Ζόραν Ζάεφ. Από το εν λόγω κτίριο έχει ήδη αφαιρεθεί η επιγραφή «Δημοκρατία της Μακεδονίας», που θα αντικατασταθεί με τη νέο ονομασία της χώρας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline