Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  03:27:00

Αυτά είναι τα ασφαλέστερα αεροσκάφη σύμφωνα με την εφημερίδα Independent

Ασφαλέστερα τα αεροσκάφη της Airbus, σύμφωνα με το δημοσίευμα - Στη δεύτερη θέση η Boeing και στην τρίτη η καναδική Bombardier.

Κατάλογο με τα επιβατηγά αεροσκάφη που δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε αεροπορικό δυστύχημα δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Independent. Με αφορμή τη συντριβή του αεροσκάφους Boeing 737 MAX των Ethiopian Airlines, το δεύτερο αεροσκάφος ιδίου τύπο που συντρίβεται μέσα σε διάστημα πέντε μηνών, η εφημερίδα αναφέρεται στα ασφαλέστερα εννέα μοντέλα αεροσκαφών που εκτελούν πτήσεις, με την πλειοψηφία αυτών να έχουν κατασκευαστεί από την ευρωπαϊκή εταιρεία Airbus.

Συγκεκριμένα, τέσσερα αεροσκάφη της Airbus, το Airbus A380, το Airbus A350, το A340 και το Airbus A320 NEO βρίσκονται στη λίστα με τα αφελέστερα αεροσκάφη. Από την αμερικανική εταιρία Boeing, τρία μοντέλα εμπεριέχονται στην ίδια λίστα και πρόκειται για τα Boeing 717, 787 και 747-8, ενώ τα αεροσκάφη της καναδικής Bombardier, CRJ700/900/1000 και Bombardier C Series, συμπληρώνουν τη λίστα.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, μετά από τους εννέα αυτούς τύπους αεροσκαφών που δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε δυστύχημα, ακολουθούν τα Airbus A320 και A330 που έχουν ποσοστά συντριβής 0,21 και 0,39 ανά ένα εκατομμύριο απογειώσεις και τα μοντέλα της Boeing 777, 757 και 767 με ποσοστά δυστυχήματος να κειμαίνονται από 0,36, 0,2 και 0,5 ανά ένα εκατομμύριο απογειώσεις.

Σε γενικές γραμμές, όπως τονίζει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας, διεθνώς καταγράφονται όλο και λιγότερα αεροπορικά δυστυχήματα κυρίως λόγω των νέων τεχνολογιών που υπάρχουν πλέον στα αεροσκάφη νέας γενιάς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline