Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:25:46

Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για το επίδομα των συνταξιούχων

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού επέβαλε αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις επιχειρεί να εξαπατήσει εκ νέου τους συνταξιούχους – Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας.

Πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση έχει ξεσπάσει με αφορμή το επίδομα που έλαβαν οι συνταξιούχοι την Παρασκευή.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού επέβαλε αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις, επιχειρεί να εξαπατήσει εκ νέου τους συνταξιούχους καθώς υποσχέθηκε στα λόγια 13η σύνταξη, αλλά οι συνταξιούχοι, παραμονή εκλογών, εισπράττουν από τα ΑΤΜ ένα κουτσουρεμένο προεκλογικό επίδομα.

«Το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος -εκτός από αυξήσεις- 13η και 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Την επόμενη μέρα, δυστυχώς, οι συνταξιούχοι βρέθηκαν μπροστά σε ουρές στα ΑΤΜ κλειστών τραπεζών χάνοντας την αξιοπρέπειά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ.

Απαντώντας, το υπουργείο Εργασίας καλεί τον κ Βρούτση να είναι πιο προσεκτικός, λέγοντας ότι το μόνο δείγμα γραφής του είναι οι μόνιμες περικοπές των κυβερνήσεων που υπηρέτησε έως το 2015, καθώς και οι 400.000 απλήρωτες συντάξεις που άφησε στο υπουργείο Εργασίας.

«Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν καλά ποιος δίνει τη διαρκή μάχη για την ενίσχυση του εισοδήματός τους με την ακύρωση του μέτρου των περικοπών, τις αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους από 1/1/2019 αλλά και τη 13η σύνταξη, που ο κ. Βρούτσης χαρακτηρίζει ''κουτσουρεμένη'', αλλά ο αρχηγός του αρνείται να εγγυηθεί. Τις απαντήσεις θα τις πάρει όμως οριστικά στις 26 του Μάη» σχολιάζει το υπουργείο.

Σημειώνεται πάντως ότι αντιδράσεις υπάρχουν και από τους ίδιους τους συνταξιούχους, καθώς είδαν στους λογαριασμούς τους, λιγότερα χρήματα απ' όσα είχαν υπολογίσει. Τα ποσά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως παροχή ήταν τελικά μεικτές αποδοχές, οι οποίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου έως 22% και εισφοράς υπέρ υγείας 6%.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline