Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  10:10:07

Η απαλή αυτοκριτική του Αλ. Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε αλλεπάλληλες φορές ΣΤΗ ΔΕΘ για τα λάθη που έκανε, αλλά απέφυγε να προχωρήσει σε αυτοκριτική ουσίας. Περιορίστηκε να αναφέρει τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να σημειώνει ότι «κυβέρνησε στην πιο δύσκολη στιγμή της χώρας».

Σε δήθεν λάθη επικοινωνιακά, μεγαλύτερου.... ελέγχου του Κράτους, η περιβαλλοντολογική πολιτική. Καμμία αναφορά σε φαινόμενα αλαζονείας της εξουσίας, σε προχειρότητες, σε φαυλότητες, σε ψέματα διαρκείας και όλα καταδικάστηκαν στις τριπλές εκλογές .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και για την επόμενη ημέρα του κόμματος, μετά την ήττα στις εκλογές. Αφού εκ νέου απέφυγε την αυτοκριτική, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι υπάρχει τώρα μια «δεύτερη ευκαιρία που δεν πρόλαβε να αξιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο της «βίαιης ωρίμανσης» -όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύθηκε από το 3%- και να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Να ανοίξει το κόμμα με δημιουργικό και σύγχρονο τρόπο».

- Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβη σε επιφανειακή αυτοκριτική, γιατί, όπως είπε, «κάποιες φορές, υπό την πίεση των θεσμών και των ευρωπαϊκών συσχετισμών και λόγω της εύθραυστης κατάστασης των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων, επιδείξαμε μια ατολμία να δράσουμε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά για την λήψη μέτρων ελάφρυνσης».

Ένα δεύτερο στοιχείο αυτοκριτικής «αφορά την αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κράτους», είπε και προσέθεσε ότι «στο σύνολό της η κυβέρνηση δεν επέδειξε την τόλμη που χρειαζόταν για να σπάσει τα παράκεντρα εξουσίας σε όλους τους αρμούς της κρατικής λειτουργίας. Από τα Υπουργεία και τις τράπεζες ως τις ελεγκτικές αρχές και τη δικαιοσύνη».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στη «μεγάλη μας αδυναμία να επικοινωνούμε την πολιτική μας και το έργο μας στους πολίτες» και στο στίγμα για την περιβαλλοντική πολιτική. «Αυτές ήταν πραγματικές αδυναμίες» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Και δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου γι' αυτές. Τις αναγνωρίζω, τις αξιολογώ και τις θέτω δημόσια στη συζήτηση».

«Η χώρα έχει νέα κυβέρνηση, αλλά έχει και μια ισχυρή, ισχυρότατη αντιπολίτευση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι με το ένα τρίτο των Ελλήνων να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη, «είμαστε εδώ ως ο ισχυρός δημοκρατικός και προοδευτικός πόλος. Η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, η μεγάλη παράταξη της Αριστεράς».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, υπογράμμισε: «Η στήριξη που μας έδωσαν 1,8 εκατ. πολίτες μας γεμίζει ευθύνη. Όχι μόνο απέναντί τους, αλλά απέναντι σε όλους τους πολίτες της χώρας. Και ευθύνη μας σήμερα είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην επιτρέψουμε να γκρεμιστούν όλα όσα χτίσαμε με κόπο», δήλωσε.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβούν πράγματα που θα ακυρώνουν τις συλλογικές μας κατακτήσεις», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η πορεία της οικονομίας είναι θετική, οι μαύρες ημέρες της χρεωκοπίας είναι πίσω μας, αλλά αυτή η εικόνα δεν είναι δεδομένη, όπως είπε, καθώς «υπάρχει ένα ασταθές και ρευστό διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline