Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:27:06

Πλεύρης – Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για όσους διακινούν ψευδείς ειδήσεις για τις ΜΕΘ

Ο υπουργός Υγείας πέρασε στην αντεπίθεση, καταθέτοντας αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου και παντός υπευθύνου που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς.


Πλέον, όπως αναφέρει, όσοι διακινούν τις ψευδείς ειδήσεις θα κληθούν να λογοδοτήσουν, καθώς προκλητικά συκοφαντούν ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο κ. Πλεύρης, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας έχουν υπερδιπλαστιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ και έχουν ενταχθεί στη διαχείριση του δημοσίου τομέα και οι κενές κλίνες ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων και του ιδιωτικού τομέα.

Προσθέτει δε, ότι από τις 550 κλίνες «που είχαμε αναπτύξει πριν την πανδημία, σήμερα είναι περί των 1.300».
Υποστηρίζει πως αναμονές στις κλίνες ΜΕΘ υπήρχαν και προ πανδημίας και προφανέστατα, σημειώνει, σε στιγμές έντασης αυτό το φαινόμενο συνεχίζει να υπάρχει.

Εξηγεί μάλιστα, πως η διαχείριση των κλινών ΜΕΘ γίνεται με τον εξής τρόπο:

• Ο θεράπων ιατρός σε συνεννόηση με τους εντατικολόγους του κάθε νοσοκομείου κρίνουν ποιος ασθενής θα πρέπει να εισαχθεί σε κλίνη ΜΕΘ.
• Εάν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν υπάρχει ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ και ο ασθενής δύναται να διακομισθεί σε άλλο νοσοκομείο, ο θεράπων ιατρός ανεβάζει στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ το αίτημα και όπου υπάρχει κενή κλίνη ΜΕΘ που να μπορεί να διακομισθεί ο ασθενής χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του γίνεται αποδοχή του αιτήματος και ο ασθενής μεταφέρεται και εισάγεται στην κλίνη ΜΕΘ του νοσοκομείου που έχει κενή κλίνη.
• Όπως είναι αντιληπτό είτε για λόγους ιατρικούς (π.χ ο ασθενής δεν δύναται να μεταφερθεί) είτε για λόγους καθαρά πρακτικούς (πχ η απόσταση είναι τόσο μεγάλη που τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του ασθενούς εάν μεταφερθεί) υπάρχουν περιπτώσεις που ο ασθενής δεν μπορεί να διακομισθεί διότι υπάρχει κίνδυνος για την ίδια του τη ζωή, πράγμα που αποτελεί αποκλειστικά και μόνο απόφαση των θεραπόντων ιατρών.

«Πυρά» κατά Γιαννάκου

Εν συνεχεία ο υπουργός Παιδείας επιτίθεται στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, υποστηρίζοντας ότι «προέβη στην ψευδέστατη και άκρως συκοφαντική καταγγελία σε βάρος ατόμων που φυσικά δεν κατονόμασε ότι δήθεν διατηρούνται με επιλογή πολιτικών προϊσταμένων κενές κλίνες ΜΕΘ για να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εισαχθούν σε αυτές επιλεκτικά περιστατικά που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον και γι΄ αυτό δεν δεν διατίθενται σε ασθενείς».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline