Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:13:57

Αγρότες: Τέλος τα μπλόκα- «Μαζεύουν» τα τρακτέρ το Σάββατο

Αν και μετά την σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων δήλωναν την δυσαρέσκειά τους για την μη ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων τους, λίγες ώρες αργότερα με την άφιξή τους στα μπλόκα της Νίκαιας, αποφάσισαν να βάλουν τέλος στις κινητοποιήσεις τους.

Έτσι, από το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί, οι αγρότες αποφάσισαν να ξεκινήσει η αποχώρηση των τρακτέρ από τα μπλόκα, αλλά και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με άλλες μορφές.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη συνέλευση των αγροτών, που πραγματοποιήθηκε στο μπλόκο της Νίκαιας, το σημείο αναφοράς των κινητοποιήσεων, το απόγευμα της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου, όπου και συζητήθηκαν τα όσα διαμείφθηκαν στη συνάντηση των εκπροσώπων τους με το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Όμως παρά το γεγονός ότι στην συνέλευση αυτή, οι αγρότες εξέφρασαν την οργή τους για τα «ψίχουλα» μέτρων που ανακοίνωσε το κυβερνητικό κλιμάκιο και την «αδιάλλακτη στάση στην ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων τους», παρόλα αυτά η τελική τους απόφαση συνοψίστηκε τόσο στην απόσυρση των τρακτέρ από τα 35 μπλόκα που στήθηκαν επί 21 ημέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά και στην συνέχιση με άλλες μορφές αγώνα.

Πάντως το κλίμα που επικράτησε στη γενική συνέλευση δεν ήταν αυτό της ηττοπάθειας, μιας και θεωρούν ότι ακόμα και αυτά τα επιπλέον 20 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και την ενίσχυση στις ζωοτροφές των κτηνοτρόφων, είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε από την παρουσία των αγροτών στα μπλόκα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline