Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  06:50:24

Έντονη αντιπαράθεση σε OPEN και MEGA με τους ανταποκριτές στη Μόσχα.

Σύνηθες το φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες σε δύο κανάλια με τους ανταποκριτές τους. Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκπομπής του Open, μεταξύ του ανταποκριτή στη Ρωσία, Θανάση Αυγερινού και του ανταποκριτή στη Γερμανία Παντελή Βαλασόπουλου, με αφορμή τις εξελίξεις στη Μαριούπολη. Το ίδιο έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο του MEGA, με την ίδια αφορμή.

«Υπάρχουν φημολογίες που λένε ότι οι άμαχοι (μεταξύ τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας), έγκλειστοι εντός της Μαριούπολης, τυγχάνουν ενός ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από την ηγετική ομάδα του τάγματος Αζόφ, υπό την έννοια ότι ναι μεν τους έχουν υπό κάποιου είδους ασφάλεια ή επιτήρηση, αλλά αυτό μπορεί να είναι και κάποιου είδους έλεγχος. Δηλαδή να είναι και ένα είδος περιορισμού. Δεν μπορώ να τις επιβεβαιώσω αυτές τις φημολογίες» είπε ο Θανάσης Αυγερινός, προσθέτοντας πως «αυτή δεν είναι σίγουρα μια ομαλή κατάσταση».

Επιπλέον, ο κ. Αυγερινός αναφέρθηκε σε μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα εθνικιστικά τάγματα Αζόφ είναι αυτά που δεν αφήνουν να βγουν οι άμαχοι από την Μαριούπολη. «Θα προκαλέσω όποιον έχει μία μαρτυρία ανθρώπου που έχει βγει από τη Μαριούπολη και έχει καταγγείλει κάτι διαφορετικό», είπε.

Π. Βαλασόπουλος: «Σε κάποιο ανεξάρτητο μέσο όμως, όχι στα ρωσικά. Εκεί είναι όλα ελεγχόμενα», είπε από την πλευρά του ο ανταποκριτής στο Βερολίνο Παντελής Βαλασόπουλος.

Θανάσης Αυγερινός: «Μην με διακόπτεις Παντελή σε παρακαλώ. Όσοι άνθρωποι ζουν στην περιοχή, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνουν τα τάγματα Αζόφ, ξέρουν τι έχουν τραβήξει όλα αυτά τα χρόνια από την κατάληψη της Μαριούπολης, από τον έλεγχο αυτών των συγκεκριμένων ανθρώπων. Έχω ανεπίσημες πηγές, που λένε πως το πρόβλημα στην περιοχή είναι ότι τα τάγματα του Αζόφ δεν υπακούν πλέον στο Κίεβο, γι' αυτό και δεν μπορεί να υπάρξει διάδρομος και εύκολα συμφωνία. Δεν μπορεί το Κίεβο να διατάξει τους εθνικιστές του Αζόφ, οι άνθρωποι ζουν πλέον σε δικό τους κόσμο».

Παντελής Βαλασόπουλος: «Υπάρχουν διάφορες ομάδες εκεί. Τώρα αν οι μεν παρουσιάζονται ως αγγελούδια και οι άλλοι ως σατανάδες, είναι θέμα πώς το βλέπει ο καθένας. Σε λίγο θα εμπλακούν και οι τύποι από τη Συρία, έχουν εμπλακεί οι Βάγκνερ με νεοναζί αρχηγό, έχουν εμπλακεί οι Τσετσένοι. Τι δουλειά είχαν οι Τσετσένοι; Έχουν εμπλακεί πάρα πολύ περίεργοι τύποι εκεί πέρα».

Θανάσης Αυγερινός: «Ρώσοι στρατιώτες είναι οι Τσετσένοι, άνοιξε τη γεωγραφία να το δεις. Είναι ρωσική επαρχία η Τσετσενία».

Π. Βαλασόπουλος: «Υποτίθεται ότι μέσα στην Μαριούπολη είναι κάποιοι που είναι άτακτοι, περίεργοι, Αζόφ. Δύο εβδομάδες δεν μπορεί να τους κάνει καλά ο ρωσικός στρατός και έχει ισοπεδώσει την πόλη; Δεν μπορεί να τους κάνει καλά ο μέγιστος ρωσικός στρατός;»

Θ. Αυγερινός: «Έπρεπε να την ισοπεδώσουν περισσότερο για να είναι ικανοποιημένος ο Παντελής... Έπρεπε να μην αφήσουν τίποτα όρθιο για να είναι ευχαριστημένος. Αν την είχαν ισοπεδώσει, δεν θα συζητούσαμε για έγκλειστους. Όποιος θέλει με επιχειρήματα να αμφισβητήσει κάτι από το ρεπορτάζ μου να το πει. Κάποιοι συνάδελφοι ενεπλάκησαν πολύ πρόσφατα. Παρακολουθώ τον ουκρανικό εμφύλιο από το 2014. Θα παρακαλέσω λίγο μεγαλύτερο σεβασμό για το τι γνωρίζει ο καθένας για το ρεπορτάζ του και μετά να κάνουμε συζήτηση. Καμία προσωπική κουβέντα για το ρεπορτάζ μου δεν θα ανεχτώ. Λέω ξεκάθαρα ότι η ομάδα Σπάρτα έχει αριστερή ιδεολογία, γι' αυτό και η περιοχή του Ντονέτσκ αυτοανακηρύχθηκε σε λαϊκή δημοκρατία γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι που τη δημιούργησαν είχαν σοβιετική κουλτούρα. Από εκεί εμπνεύστηκαν, δημιουργήθηκαν, ιδρύθηκαν και είναι μια από τις λογικές τους, εντελώς αντιφασιστική. Όποιος δεν το γνωρίζει, ας σπεύσει να διαβάσει».

Π. Βαλασόπουλος: «Το ότι λένε αυτοί ότι είναι αριστεροί, δεν σημαίνει πως είναι και αλήθεια, στην πράξη φαίνεται ότι δεν είναι»

Θ. Αυγερινός: «Μπορείς να το αμφισβητήσεις Παντελή με επιχειρήματα; Ξέρεις ποιος ήταν ο Μοτορόλα;».

Π. Βαλασόπουλος: «Μπορώ να αμφισβητήσω αυτό που βλέπω», απάντησε ο ανταποκριτής από το Βερολίνο, ενώ έγινε παρέμβαση των παρουσιαστών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

2.Καυγάς Πρετεντέρη-Λιάτσου στο MEGA μετά από εκείνο με τον Νίκο Ευαγγελάτο.
Έντονη αντιπαράθεση είχαν στον αέρα του δελτίου ειδήσεων του Mega, τη Δευτέρα, ο ανταποκριτής στη Ρωσία Δημήτρης Λιάτσος και ο Γιάννης Πρετεντέρης. Ο Δ. Λιάτσος πρόβαλε, όπως ακριβώς και ο Θ. Αυγερινός, την άποψη ότι Ουκρανικά τάγματα Αζόφ (και όχι ο ρωσικός στρατός) έχουν θέσει σε κλοιό την Μαριούπολη, εμποδίζοντας έτσι το άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων και την έξοδο των κατοίκων.

Πρετεντέρης: Ποιός κλοιός μωρέ Δημήτρη. Ρώσοι με τα τανκς έχουν μπει και κλείνουν τη Μαριούπολη. «Τι Αζόφ και Αζώρ», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline