Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:30:23

Παραλήρημα στην τουρκική τηλεόραση: Ελλάδα και ΗΠΑ μας πολιορκούν, να μην έχουν στρατό στα νησιά

«Οι χάρτες τα δείχνουν όλα», είπε αναλυτής στο CNN Turk - Έδειξαν και χάρτη με τις περιοχές «ενδιαφέροντός» τους. Ολοένα και πληθαίνουν, ακόμη και στα πιο «συστημικά» Μέσα της Τουρκίας, οι αναλύσεις σχετικά με τα ελληνοτουρκικά στις οποίες τονίζεται η ανάγκη να αποστρατιωτικοποιηθούν ορισμένα ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, χθες, κατά την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, μέρα κατά την οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της χώρας μας, στο CNN Turk, αναλυτές αμφισβήτησαν την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λέγοντας δε πως «η Ρόδος, η Χίος, η Σάμος και η Λέσβος πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν».

Ο στρατιωτικός αναλυτής Tζοσκούν Μπασμπούγ, είπε χαρακτηριστικά ότι «οι ΗΠΑ λένε πως εδώ δημιουργούν μια δομή του ΝΑΤΟ ή μήπως προσπαθούν να πολιορκήσουν την Τουρκία. Οι χάρτες τα δείχνουν όλα».

Και προσέθεσε: «Η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος είναι οι περιοχές που η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί περισσότερο. Ενώ οι συνθήκες λένε πως η Ελλάδα εδώ δεν μπορεί να κάνει ούτε οχυρωματικά έργα. Φυσικά ούτε να έχει και στρατό. Με ξεκάθαρο τρόπο εγκαθιστούν δυνάμεις και βασίζονται στο ΝΑΤΟ όπως τους παροτρύνουν οι ΗΠΑ».

Οι τελευταίες κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την ακραία και επιθετική ρητορική αποδεικνύουν ότι η Άγκυρα θα δοκιμάσει το επόμενο διάστημα τις αντοχές της Αθήνας σε όλα τα επίπεδα.

Ήδη έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να εργαλειοποιήσει εκ νέου το προσφυγικό στέλνοντας από τα παραλία της Τουρκίας προς τα ελληνικά νησιά εκατοντάδες μετανάστες.

Οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου αλλά και οι προκλήσεις με την έξοδο ερευνητικών σκαφών στο Αιγαίο, προμηνύουν ένα «θερμό» καλοκαίρι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline