Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:26:50

ΗΠΑ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει πολλούς ακόμα μήνες

Ο πόλεμος που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας θα διαρκέσει «πολλούς μήνες», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

«Θα μπορούσε να τελειώσει αύριο, εάν η Ρωσία τερματίσει την επιθετικότητά της», αλλά «δεν βλέπουμε κανένα σημάδι προς αυτήν την κατεύθυνση στην παρούσα φάση», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην Ουάσιγκτον.

Νέα ένταση ΗΠΑ – Ρωσίας

Την ίδια στιγμή η απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν νέα πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία, προκαλεί την έντονη αντίδραση της Ρωσίας που κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι το Κίεβο έδωσε «διαβεβαιώσεις» στις ΗΠΑ ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τα νέα πυραυλικά συστήματα για να στοχεύσει στόχους σε ρωσικό έδαφος.
«Είναι η Ρωσία που επιτίθεται στην Ουκρανία, όχι το αντίστροφο.

Για να είμαστε σαφείς, ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση είναι να τερματίσει η Ρωσία την επιθετικότητα και τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει», υπογράμμισε σε εκπροσώπους του Τύπου, απαντώντας στις κατηγορίες της Μόσχα που επέκρινε την προμήθεια αυτών των νέων αμερικανικών όπλων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline