Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:25:54

Μητσοτάκης: Η επιλογή Βενιζέλου και η στόχευση του κεντρώου χώρου

Για την πρότασή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος να μετάσχει στην επιτροπή σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης, o Πρωθυπουργός είπε στην ΕΡΤ ότι είναι άλλη μία απόδειξη ότι δεν έχει καμία δυσκολία να αξιοποιήσει ανθρώπους που θεωρεί κατάλληλους να υπηρετήσουν συγκεκριμένες αποστολές.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε, επίσης, ότι η ΝΔ είναι κεντροδεξιό κόμμα και μπορεί ταυτόχρονα να ενσωματώνει προοδευτικές δυνάμεις, που θα ήταν πιο ταυτισμένες με αυτό το οποίο αποκαλούμε παραδοσιακό κεντρώο χώρο, με δυνάμεις οι οποίες έχουν ίσως πιο συντηρητικά χαρακτηριστικά.

«Και με αυτό τον τρόπο να διευρύνει την εκλογική της επιρροή. Όμως επιμένω ότι ο κρίσιμος πυρήνας των αναποφάσιστων συμπολιτών μας, που δεν έχουν ακόμα καταλήξει τι θα ψηφίσουν, βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό το οποίο αποκαλούμε μεσαίο ή κεντρώο χώρο από ό,τι στα άκρα του πολιτικού συστήματος.

Με αυτή την έννοια, ναι, οι εκλογές κερδίζονται στο κέντρο, ειδικά για τα μεγάλα κόμματα. Αλλά θα ήταν καλό να προσδιορίσουμε πάλι τι εννοούμε «κέντρο». Νομίζω αυτό το οποίο είναι, αν έπρεπε να περιγράψω τον κεντρώο ψηφοφόρο, αυτόν ο οποίος στην ιδεολογική κλίμακα από το 1 έως το 10 τοποθετείται ας πούμε στο 5, είναι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν θεωρώ ότι έχουν ιδιαίτερα ιδεολογικά στεγανά», συμπλήρωσε.

Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ δήλωσε ότι οι καλύτεροι έχουν πάντα θέση. «Εντάξει, νομίζω ότι οι καλύτεροι οι οποίοι συμμερίζονται ή μπορούν να συμμεριστούν το ιδεολογικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline