Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:05:02

Σοβαρά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη

Πρωτοφανή επεισόδια σε βιαιότητα. Χωρίς πολιτικό αίτημα για τη διαμαρτυρία χιλιάδων διαδηλωτών. Με μεγάλη βιαιότητα από την Αστυνομία να τους διαλύσει τελείως, να τους αναγκάσει να αποχωρήσουν.

  Μία τουρίστρια από την Αίγυπτο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού χτυπήθηκε από ένα Δοχείο δακρυγόνου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Η 34χρονη γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση αφού διαπιστώθηκε ότι είχε εγκεφαλική αιμορραγία, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Χουσεΐν Ντεμιρντουζέν, μέλος του ιατρικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης.

Συνολικά 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, τραυματίστηκαν και δεκάδες άλλοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων που εκτόξευσαν οι αστυνομικοί για να διαλύσουν τους περίπου 1.000 πολίτες οι οποίοι παρέμεναν συγκεντρωμένοι επί τέσσερις ημέρες στην πλατεία, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο ανέγερσης ενός εμπορικού κέντρου και ενός ξενοδοχείου στην περιοχή.

 

 

1 σχόλιο

  • Tάσος Πάτρα

    δημοσιεύθηκε από Tάσος Πάτρα

    Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 17:30

    Και να σκεφτεί κανείς ότι εκεί δεν έχουν αγγίξει μισθούς και συντάξεις και έγιναν …”Τούρκοι” ενώ εμείς εδώ έχουμε ευρωπαϊκή κουλτούρα του καναπέ.
    «Ο Άλλος Άνθρωπος» Ενας διαφορετικός άνεργος
    http://ionath.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1.html

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline