Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:25:36

Η ΜΚΟ της Μάργκαρετ

Μέσα στον κυκεώνα αποκαλύψεων για τις ΜΚΟ που κανείς δεν γνωρίζει που θα καταλήξει και αν τελικά θα ωφεληθεί κανείς από όλα αυτά τα οποία θα γραφτούν και θα αποκαλυφθούν, είναι και η περίπτωση της οργάνωσης ΚΕΔΕ (Κέντρο Ερευνας και Δράσης). Ιδρύθηκε το 1988 και η δράση της κορυφώθηκε το 1999, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου.

 

Ξεκίνησε ως ΚΕΔΕ και στην συνέχεια άλλαξε νομική μορφή και έγινε γυναικείο σωματείο.

Μεταξύ των δράσεων και η Winpeace - ιδέα της Μαργαρίτας Παπανδρέου - που αποτέλεσε την ειρηνευτική πρωτοβουλία γυναικών της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Όπως έγραψε και το «Έθνος της Κυριακής», η ΚΕΔΕ από το 2001 - 2004 συμμετείχε σε προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν μόνο από την ΥΔΑΣ με 1.050.000 ευρώ.

Για την έμπνευση της Μαργαρίτας Παπανδρέου, την Winpeace αναφέρει η εφημερίδα ότι επικεντρώθηκε κυρίως σε δράσεις που αφορούσαν, απλώς και μόνο, τη διοργάνωση κάποιων συναντήσεων στην Τουρκία και στην Ελλάδα μικρών ομάδων γυναικών από τις δύο χώρες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline