Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  01:57:15

Το τηλεφώνημα του Τραμπ στον Γκουαϊδό -Η Ουάσινγκτον συνεχίζει την πίεση στον Μαδούρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον Χουάν Γκουαϊδό επειδή αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, την ώρα που η Ουάσινγκτον συνεχίζει να ασκεί πίεση στον Νικολάς Μαδούρο.


Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γκουαϊδό την Τετάρτη. Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας ευχαρίστησε τον Τραμπ για τη δέσμευση των ΗΠΑ στην ελευθερία και την ευημερία της χώρας του και της περιοχής. Ακόμη, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, επισήμανε τη σημασία των διαδηλώσεων κατά του Μαδούρο σε όλη τη Βενεζουέλα, που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη και το Σάββατο.

Τραμπ και Γκουαϊδό συμφώνησαν να επικοινωνούν τακτικά, προκειμένου να στηριχθεί η επάνοδος της Βενεζουέλας στη σταθερότητα, ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Οι ΗΠΑ ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τον Γκουαϊδό ως ηγέτης της Βενεζουέλας, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ηδη ο Μάικ Πομπέο έχει δώσει στον Γκουαϊδό πρόσβαση στους λογαριασμούς της Βενεζουέλας σε αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει τον Μαδούρο να μην συλλάβει, ούτε να κάνει οποιαδήποτε άλλη κίνηση εναντίον του ηγέτη της αντιπολίτευσης.
Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να ενταθεί η πίεση στο καθεστώς Μαδούρο, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, μπλοκάροντας ουσιαστικά την εξαγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline