Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  17:48:02

Βενιζέλος: Η υπόθεση συνιστά παραβίαση των διατάξεων περί Εσχάτης Προδοσίας

Χαρακτηριστική των αντιδράσεων που θα προκαλέσει η άσκηση ποινικών διώξεων, ακόμα και αυτή του Α. Λοβέρδου είναι η πρόσφατη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η υπόθεση συνιστά παραβίαση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα περί Εσχάτης Προδοσίας.


«Όπως έχω πει στη Βουλή εδώ και ένα χρόνο και παραπάνω, το Φεβρουάριο του 2018 συνιστά παραβίαση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα περί εσχάτης προδοσίας. Γιατί έχουμε συστηματική αλλοίωση των θεσμών προκειμένου να προσβληθεί ο πυρήνας τους, στον οποίο ανήκει και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Αυτό έχει αποδειχθεί, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, έχουν βρεθεί σε απόλυτο αδιέξοδο. Ισως κάποιοι σκέπτονται ότι δεν μπορεί να κλείσει έτσι η υπόθεση, χρειάζεται μία μικρή εντυπωσιακή κίνηση, έστω για λίγα εικοσιτετράωρα, χωρίς ουσία, αλλά αυτό θα είναι η πλήρης επιβεβαίωση της αδυναμίας τους να διαχειριστούν αυτό που ονόμασαν το «μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών», το οποίο απεδείχθη ότι είναι πράγματι ένα πάρα πολύ μεγάλο σκάνδαλο από πλευράς θεσμικής, δηλαδή από πλευράς αλλοίωσης των θεσμών που προκαλεί η κυβέρνηση με ελάχιστους κρίκους που έχει στο δικαστικό σώμα», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline