Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:08:30

Περίμεναν την επίθεση στη Βουλή αλλά... αιφνιδιάστηκαν!

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι η ΕΛΑΣ φοβόταν επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή παρόλα αυτά... αιφνιδιάστηκε. Ενα εσωτερικό έγγραφο της ΕΛΑΣ που στάλθηκε στις 13 Μαΐου 2019 αποδεικνύει ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη περίμενε την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η ιστοσελίδα tovima.gr είχε αποκαλύψει το εν λόγω έγγραφο της ΕΛΑΣ με τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του».

Η ΕΛΑΣ περίμενε «ντου» Ρουβίκωνα στη Βουλή αλλά... αιφνιδιάστηκε -Εγγραφο-ντοκουμέντο

Στο έγγραφο ζητείται «ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού» από τους αστυνομικούς γύρω από την Βουλή, προκειμένου να αποτραπεί μια ενέργεια που θα εκθέσει τη ΕΛΑΣ και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Ως εκ τούτου, πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα που εγείρονται για τον αιφνιδιασμό της ΕΛΑΣ από το «ντου» του Ρουβίκωνα στη Βουλή, μέλη του οποίου πέταξαν μπογιές και καπνογόνα κατά του κτιρίου, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση εντός αλλά και εκτός Ελλάδος.

Εντολή για ΕΔΕ από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ

Πάντως με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ανατέθηκε σε Αντιστράτηγο του Σώματος η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για το σημερινό περιστατικό εξωτερικά του κτιρίου της Βουλής.

Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για την άδεια Κουφοντίνα
Την ίδια ώρα, που ο Ρουβίκωνας έκανε την «καταδρομική» επίθεση στη Βουλή, στον Αρειο Πάγο συζητούνταν, κεκλεισμένων των θυρών, στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα, η αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που «έκοψε» την χορήγηση της 7ης άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπόψιν του Ποινικού Τμήματος, με πρόεδρο την Δήμητρα Κοκοτίνη, τέθηκε τόσο το υπόμνημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, όσο και η εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, που άσκησε την αναίρεση.

Κατά την κ. Δημητρίου, το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου πρέπει να αναιρεθεί διότι και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline