Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  15:52:02

Η Φώφη Γεννηματά για την αισιοδοξία του ΚΙΝΑΛ

Ειδικότερα, η Φώφη Γεννηματά μίλησε το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι όπου προσδιόρισε τρεις τομείς στους οποίους το Κίνημα Αλλαγής είναι διατεθειμένο συνεργαστεί μετεκλογικά με την Νέα Δημοκρατία, ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για τα δημοσιονομικά. Διευκρίνισε όμως πως αυτό δεν ισοδυναμεί με συγκυβέρνηση αλλά είναι «υπεύθυνη αντιπολίτευση», ώστε να αποφευχθεί η διολίσθηση της χώρας σε «περιπέτειες».

«Τα υπόλοιπα», είπε «θα αξιολογηθούν μετά το αποτέλεσμα των εκλογών». Ειδικά για την κατάργηση της απλής αναλογικής, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως απαιτούνται 200 έδρες γι' αυτό και απαιτείται να είναι ισχυρό ΚΙΝΑΛ στην Βουλή. Ανέφερε ότι δεν θα συμφωνήσει στη διατήρηση του bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, αλλά θα διεκδικήσει αναλογικότερο μοντέλο

Για την υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, η κ. Γεννηματά δήλωσε πως πλέον αποδεικνύεται η εσκεμμένη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων, αποδίδοντάς στον Αλέξη Τσίπρα «βαρύτατες ευθύνες» για αυτή την «πλεκτάνη». Επέκρινε επίσης τον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς που έχει κάνει στις σχέσεις με την Τουρκία, καταγγέλλοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει εκ νέου να κινηθεί ερήμην του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου, όπως έκανε και στο Μακεδονικό. «Χτυπάω καμπανάκι, δεν αντέχει η χώρα δεύτερο ναυάγιο και υποχώρηση στα εθνικά ζητήματα», δήλωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline