Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:10:12

Μεταξύ 5% και 8% η ύφεση το 2020 εκτιμά αισιόδοξος ο υπουργός Θ. Σκυλακάκης

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για μειώσεις φόρων και εισφορών επανέλαβε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, παραδεχόμενος ωστόσο ότι τα μειωμένα έσοδα του 2020 συνιστούν πρόβλημα προς την πλήρη υλοποιήσή της μέσα στο 2021. Εκτίμησε ότι η ύφεση θα κυμανθεί μεταξύ 5% και 8%.


Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «Θα μπορέσουμε με βεβαιότητα να προχωρήσουμε σε μειώσεις φόρων και εισφορών την τριετία 2021-2023, καθώς θα αρχίσει η απορρόφηση και των ευρωπαϊκών χρημάτων. Ωστόσο για το 2021 έχουμε πρόβλημα, καθώς θα έχουμε την επίπτωση από την ύφεση και τη μείωση των εσόδων του 2020».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε: «Σίγουρα θα κάνουμε μείωση ασφαλιστικών εισφορών, αλλά το τι άλλες δυνατότητες θα υπάρχουν σε έναν δύσκολο και αβέβαιο προϋπολογισμό, καθώς δεν έχουμε εκτιμήσεις με μεγάλη ακρίβεια για το ύψος της ύφεσης, δεν μπορώ να πω ακόμη».

Όσον αφορά στην ύφεση εκτίμησε ότι η συρρίκνωση του ΑΕΠ δεν πρόκειται για ξεπεράσει το 10% για φέτος, τοποθετώντας την στο χώρο μεταξύ 5% και 8%.
Για το 2021, ο κ. Σκυλακάκης εκτίμησε ότι θα υπάρξει ανάπτυξη ανάλογη του 2019. «Ίσως και λίγο παραπάνω», είπε.
Τέλος, ο κ. Σκυλακάκης προανήγγειλε τη μείωση της προκαταβολής φόρου, προκειμένου να μην υπάρχουν επιστροφές φόρων το 2021. Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε, ότι όποιος έχει ζημιά, δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα.

«Θα είναι εφικτό ακόμη και να μην απαιτηθεί προκαταβολή φόρου από επιχειρήσεις που είναι ζημιογόνες» γνωστοποίησε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline