Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:56:46

«ΑΦΙΔΝΕΣ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Ημέρα Μνήμης-Συνάντηση με τον υφυπουργό κ Χρήστο Τριαντόπουλο»

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022 και ώρα 15:00 , ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου της Κοινότητας Αφιδνών Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, πραγματοποίησαν συνάντηση με θέμα την επικρατούσα κατάσταση στις Αφίδνες , ένα έτος μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης.

Αναλυτικά συζητήθηκαν τα θέματα:
- Η αποκατάσταση και παροχή βοήθειας στις οικογένειες των θυμάτων της πυρκαγιάς και στους εγκαυματίες.
- Η ανάγκη αναγκαστικά της ενασχόλησης με τη Δροσοπηγή, περιοχή ολοκληρωτικά κατεστραμμένη της κοινότητας Αφιδνών.
- Η αποκατάσταση του περιβάλλοντος της περιοχής
- Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων
- Η λήψη οικονομικών μέτρων τόσο για τους πληγέντες όσο και γενικότερα για την περιοχή
- Την αφύπνιση των αρμοδίων φορέων και την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να προχωρήσει η ανασυγκρότηση της κοινότητας Αφιδνών

Στον Υφυπουργό παραδόθηκε σχετικό υπόμνημα.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαιτέρως καλό κλίμα, και ζήτησε επιπλέον στοιχεία για να προχωρήσουν οι επιμέρους ενέργειες.
Απηύθυνα προσωπική πρόσκληση προς τον Πρωθυπουργό και τον ίδιο τον Υφυπουργό να επισκεφθούν τις Αφίδνες και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση.

Η διαδρομή καλύφθηκε από τον Πρόεδρο των Αφιδνών με πυροσβεστικό όχημα της ΜΑΚΙΠ, εθελοντική πυροσβεστική κίνηση της περιοχής μας για να τονιστεί η ανάγκη εντατικοποίησης της πυρασφάλειας , με μετρό συμβολικά για να τονιστεί η έλλειψη συγκοινωνίας της περιοχής και με πεζοπορία τιμής ένεκεν στους εθελοντές, στους πυροσβέστες και κυρίως στα θύματα.

Η 3η Αυγούστου είναι η θλιβερή επέτειος της πυρκαγιάς της Βαρυμπόμπης, η οποία κατέκαψε 75.000 στρέμματα, περιουσίες και έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.
ΑΦΙΔΝΕΣ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΑΙΩΝΕΣ ΜΑΚΡΥΑ.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία παρακαλώ πολύ απευθυνθείτε στον Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο τηλ: 6972036969 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline