Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:31:25

Μεντβέντεφ: Μία ενδεχόμενη σύλληψη του Πούτιν θα αποτελούσε «κήρυξη πολέμου»

«Όλες οι δυνατότητές μας, πυραυλικές και άλλες, θα πέσουν πάνω στην Μπούντεσταγκ, το γραφείο του καγκελαρίου και ούτω καθεξής».

Οποιαδήποτε απόπειρα να συλληφθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν από ξένη χώρα μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του την περασμένη εβδομάδα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) θα ισοδυναμούσε με «κήρυξη πολέμου» εναντίον της Μόσχας, διαμήνυσε την Πέμπτη (23/3) ο σύμμαχός του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Ας το φανταστούμε (...) Ο αρχηγός κράτους μιας πυρηνικής δύναμης μεταβαίνει ας πούμε για παράδειγμα στη Γερμανία και συλλαμβάνεται. Τι είναι αυτό; Μια κήρυξη πολέμου εναντίον της Ρωσίας» επεσήμανε την Τετάρτη (23/3) ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σήμερα δεύτερος στην ιεραρχία του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Αν αυτό συμβεί, τότε «όλες οι δυνατότητές μας, πυραυλικές και άλλες, θα πέσουν πάνω στην Μπούντεσταγκ, το γραφείο του καγκελαρίου και ούτω καθεξής», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η συγκεκριμένη παραστατική προειδοποίηση πραγματοποιήθηκε αφού το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που έχει την έδρα του στη Χάγη, εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ένταλμα σύλληψης εναντίον του Πούτιν για το έγκλημα πολέμου της «απέλασης» παιδιών από την Ουκρανία στο πλαίσιο της επίθεσης της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας.

Χθες, Τετάρτη (22/3) το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατήγγειλε τις «απειλές» εναντίον του που προέρχονται από τη Μόσχα, αφού η ρωσική δικαιοσύνη ανακοίνωσε πως αρχίζει ποινική έρευνα σε βάρος δικαστών του και του εισαγγελέα του, του Καρίμ Καν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μεντβέντεφ είχε ήδη απειλήσει το ΔΠΔ με πυραυλικό πλήγμα, καλώντας τους δικαστές του «να κοιτάζουν προσεκτικά τον ουρανό».
Η Ρωσία, η οποία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ, χαρακτήρισε «άκυρο και μηδέποτε γενόμενο» το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πούτιν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline