Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσκλητήριο για περισσότερους τουρίστες από τις ΗΠΑ.

Την προσδοκία του να δει περισσότερους αμερικανούς τουρίστες στην Ελλάδα, εκφράζει o πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, με αφορμή την κατάταξη της χώρας μας, από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στις πιο ασφαλείς χώρες για ταξίδια.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o Τζέφρι Πάιατ αναφέρει: «Η Ελλάδα είναι στο καλύτερο επίπεδο του Συμβουλευτικού Ταξιδιωτικού Προγράμματος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Προσδοκώ να δω περισσότερους αμερικανούς τουρίστες στην Ελλάδα φέτος».

Σημειώνεται πως το νέο Συμβουλευτικό Ταξιδιωτικό Πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατατάσσει την Ελλάδα στο επίπεδο ένα, στην κατηγορία των χωρών που ενέχουν τον χαμηλότερο κίνδυνο για την ασφάλεια των αμερικανών ταξιδιωτών.
Το νέο αυτό ταξιδιωτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, που άρχισε σήμερα, αντικαθιστά τις καθιερωμένες προειδοποιήσεις ταξιδιών και τις έκτακτες ταξιδιωτικές ενημερώσεις, και σκοπό έχει να παρέχει στους αμερικανούς ταξιδιώτες σαφείς, έγκαιρες και αξιόπιστες πληροφορίες για την κατάσταση ασφάλειας παγκοσμίως.

Το Συμβουλευτικό Ταξιδιωτικό Πρόγραμμα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ κατατάσσει τις χώρες σε τέσσερα επίπεδα ασφάλειας, δίνοντας παράλληλα μια περιγραφή των κινδύνων και των τρόπων δράσης.

Ειδικότερα, ανάλογα με τον κίνδυνο για την ασφάλεια των αμερικανών ταξιδιωτών, στο επίπεδο ένα κατατάσσονται χώρες για τις οποίες συστήνονται οι κανονικές προφυλάξεις, στο δύο χώρες για τις οποίες συστήνεται αυξημένη προφύλαξη, στο τρίτο, χώρες για τις οποίες συστήνεται η επανεξέταση του ταξιδιού και στο τέταρτο, κράτη για τα οποία συστήνεται να μην ταξιδέψουν.

Πολυμέσα