Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  11:02:39

«Πρωτοφανής προσπάθεια απαξίωσης και υπονόμευσης της ΔΕΗ»

«Η ΝΔ αγνοεί τη μεσαία τάξη για να κάνει πιο γενναία δώρα στους φίλους και χορηγούς της», είπε ο Αλ. Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις επιλογές της στην οικονομία και πρόσθεσε πως «όταν εμείς νομοθετήσαμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τις μικρές και κατά 20% για τις μεσαίες περιουσίες, η ΝΔ μαζί με τον κύριο Στουρνάρα, αμφισβητούσαν την ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου για την ελάφρυνση αυτή».

«Τώρα βέβαια που άλλαξε η κυβέρνηση, άλλαξαν οι κανόνες των μαθηματικών και τα νούμερα βγαίνουν», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι τα επιπλέον 250 εκατ. για το 2019 που «ανακάλυψαν» αποφάσισαν να τα διαθέσουν «στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και για περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ».

«Αυτή είναι η δημοσιονομική και φορολογική πολιτική του κυρίου Μητσοτάκη. Αυτά είναι τα κοινωνικά συμφέροντα που υπηρετεί. Αυτή είναι η αντίληψή του για την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «αυτή την αντίληψη υπηρετεί και αυτός και η κυβέρνησή του σε όλους τους τομείς της οικονομικής πολιτικής κάνοντας δώρα σε επιχειρηματίες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Στο σημείο αυτό, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για «μια πρωτοφανή προσπάθεια απαξίωσης και υπονόμευσης της». Εξηγώντας, ανέφερε ότι ήταν η δικαιολογία για «την προειλημμένη απόφασή τους να αυξήσουν τα τιμολόγια μετακυλώντας τα βάρη στους καταναλωτές και να πουλήσουν σε ιδιώτες ό,τι έχει τη μεγαλύτερη αξία, όπως για παράδειγμα ο ΔΕΔΔΗΕ ή οι υδροηλεκτρικές μονάδες».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline