Σάββατο 20 Απριλίου 2024  10:36:37

Τα ξενοδοχεία και ο τουρισμός

Ίσως τελικά δεν μπορέσουν να λειτουργήσουν λιγότερα από τα μισά. Πάντως ένα μεγάλο μέρος των περίπου 9.500 ξενοδοχείων της χώρας παραμένει κλειστό, αδυνατώντας να επωμιστεί το οικονομικό βάρος της επαναλειτουργίας και μάλιστα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται, έστω και με την ισχυρή κρατική στήριξη που έχει δοθεί, με δεδομένο ότι οι κρατήσεις παραμένουν ακόμα μηδαμινές αλλά και όσες μπαίνουν στα συστήματα είναι εύκολο να ακυρωθούν ανέξοδα λόγω των πολιτικών προσέλκυσης που έχουν υιοθετηθεί. Και μαζί με τα κλειστά ξενοδοχεία υπάρχουν και χιλιάδες άνεργοι.


Το στοίχημα των επόμενων δύο εβδομάδων παραμένει μεγάλο και αφορά αφενός τη διατήρηση της πανδημίας υπό έλεγχο (η επιτυχής διαχείριση της οποίας μέχρι στιγμής έχει προσδώσει σε μεγάλο βαθμό ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα σε σχέση με ανταγωνιστικούς προορισμούς) και αφετέρου την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής εμπειρίας για τους ξένους ταξιδιώτες που θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα, έτσι ώστε να αποτελέσουν ισχυρούς πρεσβευτές του ελληνικού καλοκαιριού στο εξωτερικό όταν επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline