Σάββατο 20 Απριλίου 2024  11:37:08

Πώς θα ανοίξει η αγορά λιανεμπορίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά έως σήμερα, η κυβέρνηση προκρίνει άνοιγμα των καταστημάτων με... δύο click. Click away για το σύνολο των επιχειρήσεων, που θα μπορούν να εξυπηρετούν καταναλωτές στο εξωτερικό τους ύστερα από ραντεβού, και click in shop για τους κλάδους της ένδυσης, της υπόδησης και της χρυσοχοΐας.

Στην τελευταία αυτή περίπτωση, οι καταναλωτές θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να μπουν στο εσωτερικό του καταστήματος και να δοκιμάσουν τα προϊόντα που επιθυμούν.

Αυστηρά μέτρα

Για να συμβεί αυτό θα υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, θα επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων – ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος – αλλά και θα υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που θα μπορεί κάθε καταναλωτής να είναι στο κατάστημα.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σε πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση και όλα θα κριθούν από την εισήγηση που θα κάνουν οι ειδικοί μετά την αυριανή (Παρασκευή) σύσκεψή τους.

Οι Παρασκευές, άλλωστε, θα είναι πλέον ημέρες αποφάσεων και ανακοινώσεων από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline