Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:52:57

Πώς θα λειτουργήσει το bonus system στο Δημόσιο - Προς κατάργηση η εισφορά αλληλεγγύης

Tτλοι τέλους για την εισφορά αλληλεγγύης από το 2023 και μπόνους στο Δημόσιο. Σε πιλοτική εφαρμογή θα τεθεί από φέτος ένα bonus system στο Δημόσιο, προκειμένου να δίδονται κίνητρα σε συγκεκριμένους τομείς του Δημοσίου τομέα. Η στοχοθεσία θα είναι ετήσια, η χρονιά μεγάλης εφαρμογής θα είναι ο προϋπολογισμός του 2023 και σε ευρύτερη μορφή το 2024.

Ένα μέρος της μεταρρύθμισης θα καλύπτεται από το Ταμείο Ανάπτυξης όπου υπάρχουν για αυτό τον σκοπό πόροι 10 εκατομμυρίων ευρώ εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπο από τον κρατικό προυπολογισμό.
Σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου στους τομείς που θα εφαρμόζεται θα υπάρχει ένας βαθμός ευελιξίας δηλαδή η λογική είναι να έχει κάποιους τομείς που εφαρμόζεται σε μόνιμη βάση αλλά κάποιους τομείς που συνδέονται με την εκάστοτε κυβερνητική στοχοθεσία.
Το υπουργείο Οικονομικών θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα εάν θα υπάρξει πρόγραμμα προσέλκυσης στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα στο δημόσιο.

Προς κατάργηση η εισφορά αλληλεγγύης

Oι ίδιες πηγές, υποστηρίζουν ότι το 2023 θα μπορεί να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και στο δημόσιο, με δεδομένο πως είναι ένα μέτρο μόνιμου χαρακτήρα με μεγάλο δημοσιονομικό κόστος.
Όπως εξηγούν, απαιτεί να είναι γνωστοί οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες, κάτι που θα γίνει προς το τέλος του έτους, και να αρθεί το καθεστώς της ρήτρας διαφυγής και των προσωρινών μέτρων που αναμένεται να γίνει από το 2023, με αναμονή της εξέλιξης και για το θέμα της προσφυγής των δικαστικών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline