Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  03:08:52

Στις 14 Ιουνίου η πλατφόρμα για το ρεύμα και οι ενισχύσεις

Ερωτηθείς για την ακρίβεια και το ενδεχόμενο νέας παρέμβασης, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να κρατά εφεδρείες.

Είπε ότι στις 14 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιστροφή ποσού έως 600 ευρώ που ισοδυναμεί με το 60% της υπερβάλλουσας δαπάνης στο ρεύμα από το Δεκέμβριο έως το Μάιο και από τον Ιούλιο μπαίνει σε εφαρμογή το νέο σύστημα τιμολόγησης το οποίο εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Για τα καύσιμα είπε ότι ήδη έγινε μια παρέμβαση στα πλαίσια των δυνατοτήτων της οικονομίας ενώ για την χρηματοδότηση του εθνικού σχεδίου για την ενέργεια η κυβέρνηση φορολόγησε με 90% τα υπερκέρδη των εταιρειών, κάτι που δεν ψήφισε κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί.

«Είμαστε μπροστά σε παγκόσμια κρίση η οποία δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει. Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει την κοινωνία και θα εξακολουθήσει να το κάνει στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τον στόχο της εξόδου από την επιτήρηση και της κατάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο 2023», υπογράμμισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline