Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:14:06

Εισαγγελική έρευνα στην Ιταλία για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

Η εισαγγελία της Ρώμης άρχισε έρευνα με αντικείμενο τα υπερκέρδη των εταιρειών του τομέα της ενέργειας, κατόπιν καταγγελίας των Πράσινων και της Ιταλικής Αριστεράς, που ζήτησαν από την εισαγγελία να εξακριβώσει αν οι εταιρείες ευθύνονται για φοροδιαφυγή και φορολογική απάτη.

Η εισαγγελία της ιταλικής πρωτεύουσας, στην πρώτη αυτή φάση, ζήτησε από την Οικονομική Αστυνομία της χώρας να ετοιμάσει έκθεση, συλλέγοντας όλα τα σχετικά στοιχεία.
Οι Ιταλοί Πράσινοι και η Ιταλική Αριστερά θεωρούν ότι οι αυξήσεις στον τομέα της ενέργειας οφείλονται και σε κερδοσκοπία και τονίζουν ότι τα υπερκέρδη των συγκεκριμένων εταιρειών, από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι και τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με υπολογισμούς της κυβέρνησης, άγγιξαν τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση Ντράγκι πριν από έξι μήνες αποφάσισε ότι τα υπερκέρδη των εταιρειών της ενέργειας θα πρέπει να φορολογηθούν με συντελεστή 25%, αλλά έως τώρα, στα ταμεία του ιταλικού κράτους έχουν καταβληθεί ελάχιστα χρήματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline