Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:46:06

Η αλήθεια για τα 39 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα – Λυσσαλέα φορολόγηση το «μαξιλάρι» Τσίπρα

Ερωτηθείς ο Πρωθυπουργός για τα ταμειακά αποθέματα, που διαλαλεί ότι άφησε με τη διακυβέρνηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, ανέφερε ότι σήμερα ανέρχονται σε 39 δισ. ευρώ, ενώ τόνισε ότι «δεν θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα περήφανος ο κ. Τσίπρας για αυτό το "μαξιλάρι" που προήλθε από λυσσαλέα φορολόγηση και καταναγκαστικά από τους δανειστές».


Ο πρωθυπουργός μίλησε για καλύτερη φορολογική συμμόρφωση σε σύγκριση με μερικά χρόνια πριν, επισημαίνοντας ότι στον τομέα της φοροδιαφυγής έχουν γίνει σημαντικά βήματα, ενώ πρόσθεσε ότι όσο θα υπάρχει καλύτερη δυνατότητα διασταυρώσεων, τόσο θα μειώνεται η φοροδιαφυγή.

Στήριξη νοικοκυριών

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στήριξε την κοινωνία σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση πήρε το ρίσκο προσωρινής αύξησης του δημόσιου χρέους για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επίσης σημείωσε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν αποτελεσματικά, τονίζοντας πως «κάναμε το απολύτως σωστό» και συμπλήρωσε ότι η εξέλιξη στην οικονομία επιβεβαίωσε την πολιτική της κυβέρνησης, κάτι που πιστοποιούν και οι αγορές.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι κανείς δεν μιλά σήμερα για πρόβλημα στις συστημικές τράπεζες, οι οποίες, όπως σημείωσε, έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν χρεώσεις και να αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων.
Αναφερόμενος στις έρευνες για υδρογονάνθρακες, είπε ότι τα οικόπεδα που έχουν δημοπρατηθεί για εξόρυξη φυσικού αερίου είναι γνωστά και εντός του 2023 θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα για το εάν υπάρχουν θετικά μηνύματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline