Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  22:46:03

Ο Κύπριος πρέσβης επιμένει για την γνωστή πλέον, αλαζονεία του Κ.Ζούλα, όταν επιχείρησε να διαψεύσει Eurovision: Σάλος με δημοσίευμα για υποτιθέμενη απόφαση του «παντοκράτορα» της ΕΡΤ να δώσει χαμηλή βαθμολογία στην Κύπρο για το φετινό τραγούδι της. Κύριο

Η απάντηση του προέδρου της ΕΡΤ Κων. Ζούλα στο καταγγελτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα για το ήθος και ύφος της εξουσίας του.

Του ειδικού συνεργάτη μας Κ.Π.

Σάλο έχει προκαλέσει στις τάξεις των Eurofans ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, σύμφωνα με το οποίο η διοίκηση της ΕΡΤ έχει προαποφασίσει να δώσει χαμηλή βαθμολογία στην συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision. Η προσπάθεια του Κων. Ζούλα γνωστού για την αλαζονεία του στη προεδρία της ΕΡΤ ( με αλλεπάλληλες, διαρκείς καταγγελίες φορέων, συλλόγων και εργαζομένων) και για τις πολύχρονες αποτυχίες του σε όλες τις κατηγορίες προγράμματος να διαψεύσει όσα του καταλόγισε ο Κύπριος πρέσβης, έπεσε στο κενό, γιατί προκάλεσε απάντηση χθες Δευτέρα στα ΝΕΑ, αυστηρή και αξιόπιστη κρίνοντας από την δημόσια εικόνα των δύο ανδρών. Οι εντυπώσεις ήταν και πάλι καταλυτικές εις βάρος του πιο αποτυχημένου επικεφαλής της ΕΡΤ τις τελευταίες δεκαετίες. Ο οποίος μια μουσική εκπομπή ποιότητας διέθετε η ΕΡΤ στον χώρο του τραγουδιού, το ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ, την οποία έσπευσε να καταργήσει με γελοία επιχειρήματα, αντί να προσπαθήσει να τη βελτιωθεί και αναβαθμισθεί, προκαλώντας νέα σχόλια για τη νέα αυθαιρεσία του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στις 21 Φεβρουαρίου ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Ελλάδα επισκέφτηκε την ΕΡΤ και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της δημόσιας τηλεόρασης. Σε αυτή τους τη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της Eurovision και ο Κωνσταντίνος Ζούλας φέρεται να είπε ότι ούτε φέτος η ΕΡΤ δεν θα δώσει υψηλή βαθμολογία στην κυπριακή συμμετοχή. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι η Ελλάδα έδωσε στο κυπριακό τραγούδι 4.

Στη συνέχεια αυτής της συζήτησης ο πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Σταύρος Αυγουστίδης, διαβίβασε τη σχετική πληροφορία στους πολιτικούς προϊσταμένους του σε ένα έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας, με συνέπεια να προκληθούν αντιδράσεις.

Να σημειωθεί ότι με βάση τους κανονισμούς της ευρωπαϊκής ένωσης ραδιοτηλεοπτικών φορέων (EBU) που διέπουν τον κανονισμό, η ΕΡΤ οφείλει να συστήσει μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, που απαγορεύεται ρητά να αποτελείται από εργαζομένους της κρατικής τηλεόρασης, προκειμένου να αξιολογήσει τις συμμετοχές με καλλιτεχνικά και μόνο κριτήρια.

Η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα:

«Η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν είχε ούτε και της επιτρέπεται προφανώς να έχει την παραμικρή εμπλοκή στις αξιολογήσεις της ανεξάρτητης επιτροπής που προτείνεται κάθε χρόνο από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό της Eurovision. Ως εκ τούτου ουδεμία εμπλοκή είχε τόσο στην πρώτη θέση που πήρε η Κύπρος από την ανεξάρτητη επιτροπή της ΕΡΤ το 2021, όσο και για την περσινή αξιολόγηση της κυπριακής συμμετοχής ως 7ης καλύτερης ανάμεσα σε 26 χώρες.

Αυτό εξήγησα στον πρέσβη της Κύπρου στην προ τριμήνου συνάντηση μας, -εννοείται στο περιθώριο των πολύ σοβαρότερων θεμάτων που συζητήσαμε- αναφέροντάς του ότι σε όσους εμπλέκονται στην ΕΡΤ με την Eurovision προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του ΡΙΚ να εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο ένα από τα τραγούδια που απέρριψε πέρσι η ΕΡΤ. Kαι στο πλαίσιο αυτό ευχήθηκα η κρίση της φετινής ανεξάρτητης επιτροπής που θα ορίσει η ΕΡΤ να μην είναι ίδια με της αντίστοιχης που απέρριψε το εν λόγω τραγούδι, χωρίς εννοείται να μπορεί κανείς -πόσω μάλλον εγώ προσωπικά- να επηρεάσει την κρίση της. Κατά τα λοιπά και δηλώνοντας την μεγάλη μου έκπληξη για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός της Eurovision αποτέλεσε αντικείμενο διπλωματικής ενημέρωσης, και μάλιστα σε μια εποχή που η ΕΡΤ και το ΡΙΚ έχουν άριστη συνεργασία, εύχομαι καλή επιτυχία τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα».

Η σπίθα που άναψε φωτιές...

Όπως γίνεται φανερό από την απάντηση Ζούλα, ο πρόεδρος της ΕΡΤ ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί φέτος από το τραγούδι «Liar» του Δημήτρη Κοντόπουλου που ερμήνευσε πέρυσι η Melissa Mantzoukis σε μια διαγωνιστική διαδικασία που αμφισβητήθηκε έντονα και κατέληξε στην επιλογή του τραγουδιού του Βίκτωρα Βερνίκου.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος, συνεργάτης της Κατερίνας Καινούργιου, πάλι είχε μια διαφορετική ερμηνεία για τα γεγονότα. Θεώρησε ότι το μπρα ντε φερ ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο ξεκίνησε λόγω της άρνησης της ΕΡΤ να αγκαλιάσει την υποψηφιότητα της Ελένης Φουρέιρα, η οποία οδηγήθηκε στην αγκαλιά του ΡΙΚ, και συνεχίστηκε με την παρέμβαση της ΕΡΤ στην EBU για να μην βγει το τραγούδι της κυπριακής συμμετοχής μέσα από το ελληνικό «Fame Story» σε παραγωγή του Νίκου Κοκλώνη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline