Σάββατο 4 Μαϊου 2024  13:53:43

Περίφροντις ο Βελόπουλος προβλέπει επεισόδια στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα σε βάρος βουλευτών. Μάλλον «προτρέπει εμμέσως» κατά τον πρόεδρο της Βουλής. Κύριο

Αποδοκιμασίες στη Βουλή των συστάσεων του για αποχή, από βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι διεκδικούν το δικαίωμα να εκκλησιάζονται και ας ψήφισαν υπέρ του Γάμου των ομοφυλόφιλων.

Καθώς η Βουλή αποφάσισε τελικώς την άρση ασυλίας του κ.Βελόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση, κι ενώ ήδη ο βουλευτής Φλώρος [νυν ανεξάρτητος, πρώην "΅Σπαρτιάτης"] είχε μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ για την βιαιοπραγία κατά του βουλευτή της "Ελληνικής Λύσης", Γραμμένου, ο κ. Βελόπουλος θεώρησε σκόπιμο να απευθυνθεί στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και στην κυβέρνηση, προειδοποιώντας ουσιαστικά για συνέπειες τις οποίες δεν ανέφερε, φυσικά, στο ενδεχόμενο βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών να πάνε στις εκκλησίες την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα για "ψηφοθηρικούς" όπως είπε λόγους. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης ζήτησε από τους εν λόγω βουλευτές, μάλιστα, να είναι "προσεκτικοί"...

Τί είπε ο Βελόπουλος

«Σταματήστε να διχάζετε τον κόσμο. Καλό θα ήταν οι συνάδελφοι βουλευτές και υπουργοί που υπερψήφισαν τον αντιχριστιανικό νόμο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών, να σεβαστούν τουλάχιστον τις άγιες ημέρες του Πάσχα και να μην διχάζουν το χριστεπώνυμο πλήθος, "πιάνοντας στασίδι" στις εκκλησίες για ψηφοθηρικούς λόγους! »Είναι απορίας άξιον, πώς κάποιος που νομοθετεί εναντίον του δόγματος της εκκλησίας, έχει την απαίτηση να εισέρχεται στον οίκο του κυρίου, στον οποίο δεν πιστεύει, γιατί αν πίστευε δεν θα ψήφιζε! Είναι το λιγότερο οξύμωρο! Καλό θα ήταν λοιπόν να μην διχάσουν περισσότερο. Φτάνει! Μακριά από τις εκκλησίες το Πάσχα, αγαπητοί συνάδελφοι», ανέφερε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Βελόπουλος, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Θάνου Πλεύρη.
Κάνοντας λόγο για αντικοινοβουλευτική και αντιχριστιανική τοποθέτηση από τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, ο κ. Πλεύρης παρατήρησε ότι πρόκειται για στάση που αποτελεί αποδοχή πράξεων βίας και στοχοποίησης βουλευτών, την οποία όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, «δεν την αποδεχόμαστε από ανθρώπους που εμπορεύτηκαν, δήθεν επιστολές του Χριστού»

Τασούλας: Δεν είναι δυνατόν να φτάσουμε σε πυροδότηση επεισοδίων

Στο θέμα με τις προειδοποιήσεις Βελόπουλου παρενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, διακρίνοντας μεταξύ άλλων έμμεση προτροπή σε χρήση βίας κατά μελών του κοινοβουλίου.

«Οσοι έχουν αυτοπεποίθηση στις ιδέες τους απευθύνονται στον λαό και δεν επιδιώκουν ούτε ραπίσματα, ούτε ύβρεις, ούτε τρομοκρατίες», παρατήρησε ο κ. Τασούλας, με «φρέσκα» ακόμη τα επεισόδια σε βάρος κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών σε ιερούς ναούς (το χαστούκι σε βάρος της βουλευτού της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη, στην Καβάλα, τη λεκτική επίθεση, με κατάρες και αφορισμούς, κατά της υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξόπουλου, από ιερέα στην Πάτρα, και σε βάρος του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, επίσης από ιερέα στο Αμύνταιο).

«Όταν πάμε σε εκλογές υπάρχει μία έξαρση του πολιτικού κλίματος, αλλά δεν είναι δυνατόν να φτάσουμε σε πυροδότηση επεισοδίων», τόνισε, στηλιτεύοντας την απαράδεκτη, χυδαία και απρόκλητη χειροδικία μέσα σε εκκλησία, όπως και την απαράδεκτη διατύπωση απόψεων από λειτουργούς της θρησκείας σε βάρος πολιτικού προσωπικού για θέματα έκφρασης γνώμης και ψήφου. Ειδική αναφορά, τέλος, έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής στην «οδηγία Βελόπουλου» – «μία περίεργη -όπως είπε- δήθεν προστατευτική έκκληση προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να αποφεύγουν τις εκκλησίες».

«Αυτή η δήθεν προστασία είναι στην ουσία μία έμμεση προτροπή», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας, «και νομίζω πως αυτά πρέπει να σταματήσουν. Πρέπει να σοβαρευτούμε και πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην έκφραση του ελληνικού λαού. Εάν ο ελληνικός λαός δεν συμφωνεί με ένα κόμμα, χίλιες φορές να το καταψηφίσει. Αλλά η βία δείχνει ότι αυτοί οι οποίοι έμμεσα παροτρύνουν σε αυτήν, υπό τον γελοίο και προφανή μανδύα της προφύλαξης, δεν εμπιστεύονται τον ελληνικό λαό. Και θέλουν στη θέση της ψήφου και της πλειοψηφίας να βάλουν τη φασαρία, τον καβγά, τον φόβο, την αγωνία την τοξικότητα, την υπερένταση. Ε, λοιπόν, αυτά τα εντοπίζουμε, τα καταδικάζουμε και θα φροντίσουμε να μην επαναλαμβάνονται. Και όσοι θέλουν και πιστεύουν και έχουν αυτοπεποίθηση στις ιδέες τους απευθύνονται στον λαό και επιδιώκουν την πλειοψηφία. Δεν επιδιώκουν ούτε ραπίσματα, ούτε ύβρεις, ούτε τρομοκρατίες. Η πλειοψηφία του λαού αλλάζει τα πολιτικά δρώμενα και τίποτα άλλο στις δημοκρατίες. Όλοι οφείλουμε να το διαφυλάξουμε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline