Πολύ πιθανή η απόρριψη της πρόταση Τσίπρα απόψε το βράδυ. Μέρκελ - Ολάντ: Η πόρτα είναι ανοιχτή – οι όροι σαφείς από τους 18 - Ο χρόνος σχεδόν ανύπαρκτος... Κύριο

Μια ημέρα έπειτα από το ελληνικό δημοψήφισμα όπου επικράτησε το «όχι» και ενόψει του κρίσιμου Eurogroup και της νέας Συνόδου Κορυφής για την χώρα μας, οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες υπογράμμισαν την ανάγκη να καταθέσει άμεσα η Ελλάδα νέες, συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να γίνει μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα

. Με δυσοίωνες προβλέψεις ότι πολύ δύσκολο θα γίνουν δεκτές οι τελικές προτάσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, που βασίζονται μόνο (με περικοπές μάλιστα) στην τελευταία πρόταση Γιούνκερ, φερόμενες ως προτάσεις ελλιπείς, μη σοβαρές και αναξιόπιστες. Με κίνδυνο δηλαδή να απορριφθούν ή να μη γίνουν εύκολα αποδεκτές και να χρειάζονται νέο κύκλο συζητήσεων και συμπληρώσεων.

Και μπορεί, η κυρία Μέρκελ αλλά και ο κ. Ολάντ να υπογράμμισαν ότι η «πόρτα» για συνομιλίες με την Ελλάδα είναι ανοιχτή, ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες να επιστρέψουμε ακόμη σε διαπραγμάτευση, σημειώνοντας πως δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα.

«Σήμερα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την παροχή ενός νέου προγράμματος», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε: «Θέλουμε συγκεκριμένες προτάσεις, ο χρόνος πιέζει».

Μάλιστα, η κυρία Μέρκελ επανέλαβε και στις νέε της δηλώσεις πως η τελευταία πρόταση των πιστωτών στην Ελλάδα ήταν «πολύ γενναιόδωρη», σημειώνοντας ότι η Αθήνα πρέπει να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες αλλά και ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα διαπραγματευτούν και θα αποφασίσουν για την Ελλάδα, με βάση την αρχή της αλληλεγγύης.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ολαντ υποστήριξε πως η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει αξιόπιστες προτάσεις για μια βιώσιμη συμφωνία, σημείωσε πως η πρόταση της διαπραγμάτευσης είναι ανοιχτή και τόνισε ότι η Σύνοδος Κορυφής θα καθορίσει τη θέση της Ευρώπης έναντι των ελληνικών προτάσεων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline