Μέριλ Στριπ και Μισέλ Ομπάμα σε δύο εντυπωσιακές ομιλίες στο Συνέδριο των Δημοκρατικών. Δύο ιστορικές ομιλίες, που συζητούνται σε όλες τις ΗΠΑ. Κύριο

Οι αναφορές συμπαράσταση στη Χίλαρι Κλίντον, στις γυναίκες στην πολιτική αλλά και στη μεγάλη χώρα τους.

Σίγουρη για τη νίκη της Κλίντον επί του Τραμπ φάνηκε η διάσημη ηθοποιός. Έναν ιδιαίτερα δυναμικό λόγο εκφώνησε η διεθνούς φήμης ηθοποιός Μέριλ Στριπ, η οποία έδωσε το «παρών» στο συνέδριο των Δημοκρατικών προκειμένου να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για το προεδρικό χρίσμα τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η βραβευμένη με τρία Όσκαρ ηθοποιός εμφανίστηκε στη σκηνή φορώντας ένα πουκάμισο στα χρώματα της σημαίας της Αμερικής και έβγαλε μια κραυγή, ξεσηκώνοντας το πλήθος πριν ξεκινήσει τον λόγο της.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, η Στριπ ανέφερε όλες τις Αμερικανίδες γυναίκες που πρωτοπόρησαν σε οποιονδήποτε τομέα, όπως οι Ντέμπορα Σάμπσον, Ρόσα Παρκς και Αμέλια Έρχαρτ. Η δημοφιλής ηθοποιός σχολίασε πως όλες αυτές οι γυναίκες είχαν δυο κοινά στοιχεία μεταξύ τους, θάρρος και χάρη.

Στην ίδια κατηγορία, σύμφωνα με τη Μέριλ Στριπ ανήκει και η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα, Χίλαρι Κλίντον, μιλώντας για την οποία τόνισε η ηθοποιός: «Η Χίλαρι Κλίντον δέχθηκε αρκετά πυρά για περισσότερα από 40 χρόνια για τη μάχη της υπέρ των οικογενειών και των παιδιών. Πως το κάνει αυτό; Αυτό θέλω να μάθω. Από που αντλεί το θάρρος και τη χάρη της; Από που αντλούν όλες οι πρωτοπόροι μας αυτή τη δύναμη;».

Στο τέλος του λόγου της, η 67χρονη Στριπ εμφανίστηκε σίγουρη για τη νίκη της Κλίντον επί του Ντόναλντ Τραμπ τον ερχόμενο Νοέμβριο, καθώς υποστήριξε πως: «Η Χίλαρι Κλίντον θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος. Και θα είναι μια θαυμάσια πρόεδρος. Και θα είναι η πρώτη σε μια σειρά γυναικών και αντρών που θα υπηρετήσουν με θάρρος και χάρη. Θα είναι η πρώτη, αλλά δεν θα είναι η τελευταία».

Ο ΕΞΟΧΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΜΙΣΕΛ ΟΜΠΑΜΠΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Η Μισέλ Ομπάμα ξέρει να συγκεντρώνει τα βλέμματα και να κερδίζει τις εντυπώσεις κι αυτό έκανε, για μια ακόμη φορά, με την ομιλία της στο συνέδριο των Δημοκρατικών, «αναγκάζοντας» τον πρόεδρο των ΗΠΑ και σύζυγό της, να «υποκλιθεί» και να δηλώσει δημόσια το πόσο την αγαπάει.
Διαβάστε επίσης

Ομπάμα προς Δημοκρατικούς: Μην εφησυχάζετε με τον Τραμπ

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, μίλησε για την οικογένειά της, για τις κόρες της και τις αξίες με τις ποίες τις μεγαλώνουν, μαζί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, σε ένα περιβάλλον που είναι στραμμένοι οι προβολείς της παγκόσμιας κοινότητας.
Μεταξύ άλλων η Μισέλ Ομπάμα μίλησε για τη στιγμή που συνειδητοποίησε το πόσο πολύ θα επηρέαζε η πολιτική καριέρα του Μπαράκ Ομπάμα και οι επιλογές και των δύο, το πώς θα μεγαλώσουν τα κορίτσια τους και πως θα διαμορφωθεί ο χαρακτήρας τους.

Μάλιστα, αναφερόμενη στην καθημερινότητά της στον Λευκό Οίκο, τόνισε- μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή της-ακόμη πως η ίδια ξυπνάει καθημερινά σε ένα σπίτι που χτίστηκε από σκλάβους, όπου πια «παρακολουθώ τις κόρες μου, δύο όμορφες, έξυπνες μαύρες γυναίκες να παίζουν με τα σκυλιά μας στην αυλή του Λευκού Οίκου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη Χίλαρι Κλίντον, που είναι υποψήφια για να διαδεχθεί τον Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

«Λόγω της Χίλαρι Κλίντον οι κόρες μας και οι γιοι μας το θεωρούν δεδομένο ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ. Τη θαυμάζω γιατί ποτέ δεν εγκαταλείπει. Απέδειξε ότι μια γυναίκα μπορεί να γίνει πρόεδρος».

Κλείνοντας την ομιλία της, η Μισέλ Ομπάμα είπε: «Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι η χώρα σας δεν είναι υπέροχη. Είμαστε η πιο μεγάλη χώρα του πλανήτη. Και όσο οι κόρες μας ετοιμάζονται να βγουν στον κόσμο χρειαζόμαστε έναν ηγέτη που να αξίζει».

Ο Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθούσε περήφανος την ομιλία της συζύγου του και θέλησε να εκφράσειδημόσια τον θαυμασμό και την αγάπη του για εκείνη, με ένα tweet.

«Απίστευτη ομιλία από μία απίστευτη γυναίκα, δεν θα μπορούσαμε εγώ και η χώρα μας να είμαστε περισσότερο περήφανοι και ευλογημένοι που σε έχουμε ως Πρώτη Κυρία. Σε αγαπώ, Μισέλ», έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του ο Μπάρακ ο Ομπάμα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline